Baby bangs: wat je moet weten over de haartrend du moment

Dit kapsel kan ervoor zorgen dat je gezicht langer lijkt en het accentueert je ogen.

In januari kijken we altijd uit naar twee dingen: 1. naar de komst van de lente, en 2. naar wat de trends dit jaar zullen zijn. Hoewel het voorjaar nog even op zich laat wachten, weten we wel welke haartrend hot and happening is: baby bangs.

Over de hairdo

We kennen verschillende soorten pony’s. We hebben de rechte pony, de schuine pony, curtain bangs, micro fringe. Dus wat is dan precies een ‘baby pony’, of op z’n engels: baby bangs? Dit is een pony die boven de wenkbrauw zit. En hoewel dit ook voor de micro fringe geldt, is deze pony wat minder ‘edgy’. De baby bangs zijn wat vloeiender en minder hard dan de recht afgeknipte micro fringe.

Opnieuw in trek

We hebben de baby bangs al een tijdje niet gezien, maar nieuw is de trend niet. Sian Wood, art director bij haarsalon Taylor Taylor London, vertelt aan Stylist UK dat de trend al ontstond in de jaren ’20. Danseres, zangeres en stijlicoon Josephine Baker rockte in 1920 de hairdo al en in de jaren ’50 stonden sterren als Elizabeth Taylor en Audrey Hepburn bekend om hun baby bangs – al werd er toen niet altijd zo aan gerefereerd. En daarna waren ze opnieuw het it-kapsel in de negentiger jaren.

“Baby bangs beleefden in de jaren ’90 een opleving onder popsterren als Gwen Stefani, die een meer edgy, club-vibe aan het kapsel gaven.” En ook in 2024 gaan we naar verwachting een revival van het kapsel beleven. Zo steeg de baby-pony weer in populariteit nadat we het een tijdje geleden onder andere zagen bij Euphoria-ster Alexa Demie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LAURA HARRIER (@lauraharrier)

Stylish kapsel

Een pony is niet iedereens ding. Bovendien moet je er rekening mee houden dat een pony niet met iedere gezichtsvorm een match vormt. Heb jij een ovaal gezicht of liggen jouw jukbeenderen wat hoger? Dan kan het volgens Wood erg mooi staan. “Een baby pony kan ervoor zorgen dat het gezicht langer lijkt en helpen om de ogen te accentueren.” De haarspecialist raad mensen met een hoekig gelaat of een hartvormig gezicht aan om wel voorzichtig te zijn met dit kapsel, bij hen staat een kapsel zonder pony vaak beter.

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws