Saoirse Ronan is de nieuwste ambassadrice van Louis Vuitton

"Ik bewonder Saoirse's carrière al vele jaren, ik vind haar totaal meeslepend in de rollen die ze speelt", aldus Nicolas Ghesquière, de artistiek directeur van het modehuis.

Exciting news uit de modewereld. Louis Vuitton heeft vandaag aangekondigd dat niemand minder dan actrice Saoirse Ronan de nieuwe huisambassadrice van het label is. Het modehuis is naar eigen zeggen verheugd met de samenwerking.

Red carpet comeback in LV

Is het Louis Vuitton ambassadeurschap van Saoirse Ronan een complete verrassing? We hadden vorig jaar al een enorme hint op kunnen pikken. De actrice was sinds de BAFTA Scotland Awards in november 2022 niet meer op de rode loper gespot. Afgelopen december maakte ze haar red carpet comeback bij het Academy Museum Gala in Los Angeles. Hier was ze aanwezig als gast van Louis Vuittons artistiek directeur van de damescollectie, Nicolas Ghesquière. De actrice droeg toen – niet geheel verrassend – een monochroom witte look van Ghesquière.

[https://marieclaire.nl/artikel/520964/margaret-qualley-opent-chanelss24-show-pfw/"]

"Louis Vuitton en Saoirse Ronan delen een voortdurende drang naar uitmuntendheid in hun vakgebied. Het huis kijkt ernaar uit om dit gezamenlijke avontuur aan te gaan met Saoirse", zo luidde het statement dat het modehuis vandaag naar buiten bracht. Ook Ghesquière lijkt de samenwerking toe te juichen. "Ik bewonder Saoirse's carrière al vele jaren, ik vind haar totaal meeslepend in de rollen die ze speelt", aldus de artistiek directeur.

Over Saoirse Ronan

Het is een grote eer om huisambassadrice van Louis Vuitton aan je cv toe te mogen voegen, maar het curriculum vitae van de Ierse actrice was ook voor deze samenwerking al indrukwekkend. De Lady Bird-actrice heeft vier Oscar-nominaties op haar naam staan – haar eerste nominatie voor haar rol in Atonement kreeg ze toen ze nog maar 14 jaar oud was.

Momenteel is ze te zien in de film The Outrun, die vorige week in première is gegaan in de Verenigde Staten.

Bron & beeld: Louis Vuitton