Marie Claires weekendtips

Van cocktails drinken in een omgetoverde hotelkamer tot bijzondere exposities bekijken.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bewonder Mylo Freemans modetekeningen in de I Love Illustration Gallery

Met het aanbreken van de maand februari is ook Black History Month van start gegaan. Speciaal ter gelegenheid van deze jaarlijkse herdenking van sleutelfiguren en belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora, lanceert illustrator Mylo Freeman haar nieuwe serie modetekeningen. In haar serie ReLabeled wordt de rol van zwarte vrouw als model, ontwerper en influencer onderzocht. De modetekeningen zijn vanaf vandaag te bekijken in de I Love Illustration Gallery.

Wanneer:

1 tot en met 11 februari.

Waar:

I Love Illustration Gallery | Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam.

Bezoek Fabrique des Lumières 

In het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières kun je meeslepende exposities bewonderen. Momenteel aanschouw je er de werken van Antoni Gaudí en Salvador Dali, die tijdens de The Endless Enigma- en Architect of the Imaginary-exposities op een nieuwe manier tot leven worden gebracht. Denk aan 360 graden projecties op 17 meter hoge wanden.

De Gaudí/Dali expositie is nog maar enkele weken te bewonderen. O, en heb je 'm al gezien? Dan kun je ook de Destination Cosmos: The Immersive Space Experience bekijken. Hierbij maak je een indrukwekkende reis door het heelal.

Wanneer:

Dalí The Endless Enigma, Gaudí Architect of the Imaginary en Destination Cosmos: The Immersive Space Experience zijn te bezoeken tot en met 25 februari.

Waar:

Fabrique des Lumières | Pazzanistraat 37, Amsterdam.

Cocktails nippen bij cocktailbar L'Antiquario

Altijd al cocktails willen drinken van L'Antiquario in Napoli (nummer 44 in de World's 50 Best Bars-lijst)? Hier is je kans. De iconische cocktailbar trekt drie avonden in hotelkamer 124 van The Hoxton. Bartender en mede-eigenaar Alex Frezza doet dat met verve. Samen met barmanager Craig Nugent laat hij je er de lekkerste cocktails proeven in een hotelkamer die is omgetoverd tot een kopie van zijn zaak in Napoli. Maak van tevoren wel even een reservering. Dit kun je doen in het systeem van Lotti's, het restaurant van The Hoxton.

Wanneer:

1, 2 en 3 februari.

Waar:

Hotelkamer 124 in The Hoxton | Herengracht 255, Amsterdam.

Bemachtig de one of a kind Flapper Sneaker

Eind januari organiseerde Floris van Bommel een crowddesign waarbij hij aan de hand van acht ontwerpkeuzes in vijf dagen tijd wilde ontdekken hoe de ultieme Floris van Bommel sneaker eruit moest zien. En experimenteel als hij is, gaf Floris zijn hond Flapper ook dezelfde keuzes. Dit resulteerde in sneakers die er precies zoals hond Flapper uitzien. Er is slechts één paar van de bijzondere Flapper Sneakers gemaakt. Tot en met 2 februari 15:00 kun je op Marktplaats bieden op de schoen. De opbrengst gaat naar dierenopvang Hart van Brabant.

Waar:

Bieden kan op Marktplaats. Zoekterm: Flapper Sneaker.

Wanneer:

Bieden kan tot en met 2 februari 15:00 uur.

Kijktips

Opnieuw hebben de streamingdiensten hun aanbod deze week weer uitgebreid met veel leuks. Op Netflix kijk je nu onder andere de romantische drama Call Me by Your Name, de drie Despicable Me-films en de komedievoorstelling Jack Whitehall: Settle Down. Op Prime Video kijk je nu het derde seizoen van Court Cam, de romantische film intolerable Cruelty, de komedie Sisters en de romantische film Notting Hill.

Op Videoland kun je de drama Silver Linings Playbook, de thriller See for Me en de romantische film Save the Wedding streamen. En HBO Max breidde diens aanbod onder andere uit met de dramafilm The Shawshank Redemption, de trilogie van The Matrix en de komedie The Intern.

Beeld: NL Beeld