Wat er met je haar gebeurt als je geen conditioner gebruikt

Hoe reageren je lokken daarop?

Natuurlijk gebruiken alle long hair girlies tijdens het wassen een shampoo en een conditioner. Maar soms heb je haast en wil je jouw lokken vooral van vettigheid ontzien. Of misschien ben je vergeten nieuwe conditioner te kopen. Wat gebeurt er precies met je haar als je tijdens het wassen geen conditioner gebruikt?

Uitdroging ligt op de loer

Het is belangrijk om altijd een conditioner te gebruiken als jij lang haar hebt en je lokken met shampoo wast. Dit benadrukt ook haarstylist Jenna Spin. Sla je die stap over? Dan kan dat vervelende consequenties hebben. “Ik zou zelf nooit mijn conditioner overslaan wanneer ik mijn haar was”, vertelt ze in gesprek met Glamour USA.

“Veel mensen denken dat een conditioner volume uit het haar wegneemt, maar ook mensen met fijn haar hebben wat conditioner nodig.” Dit is nodig omdat een shampoo je haar ontdoet van natuurlijke olie, omdat we niet willen dat ons haar er vet uitziet. Het zorgt er alleen ook voor dat de punten van het haar vocht verliezen en dus kunnen uitdrogen.

Fouten om te voorkomen

Nu is het redelijk simpel om een conditioner in je lokken aan te brengen, maar Spin weet uit ervaring dat je wel net even moet weten hoe je dit het beste doet. De meest gemaakte fout is dat mensen conditioner aanbrengen op haar dat nog veel te nat is. “Haren zijn vezels. Door overtollig water uit je haar te knijpen, kan je conditioner veel beter tot de vezels doordringen wanneer je die aanbrengt”, vertelt haarstylist Min Kim. “Maar als je haar te nat is, glijdt de conditioner juist van je haar af.”

Ook gebeurt het weleens dat mensen de conditioner al op de haarwortels aanbrengen. “Dit is niet nodig. Dit haar is heel jong en heeft daarom geen hydratatie nodig”, vertelt Kim. Bovendien zou extra hydratatie van de wortels er alleen maar voor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Ook kan een conditioner ervoor zorgen dat de haarzakjes van je hoofdhuid verstopt raken. Breng je conditioner daarom alleen aan in de punten. Je kunt hiervoor je haar vastpakken alsof je een staart wilt maken. Alles wat uit de staart komt, is geschikt voor je conditioner.

En last but not least, spoel de conditioner goed uit. Doe je dit niet, dan kan je haar er vet uitzien en kun je volumeverlies ervaren. “Een goede manier om te weten of alles uit je haar is gespoeld, is wanneer je haar niet meer glibberig voelt.”

Bron: Glamour.com | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws