Lente 2024: deze haarkleuren gaan we komend voorjaar veel zien

Van boterig blond tot aan metallic roze.

2024 EMA Awards Gala

Hoewel het nog maar februari is, zitten wij met onze gedachten stiekem al bij de lente. Zin om het nieuwe seizoen met een nieuwe haarkleur te beginnen? Of ben je simpelweg benieuwd welke haarkleuren momenteel erg in trek zijn? Trendwatchers voorspellen het in gesprek met Stylist.

1. Natuurlijke tinten

Natuurlijke haarkleuren blijven altijd in trek, maar komende lente zit er een refined twist aan. "De trend naar natuurlijk ogende haarkleuren blijft domineren, maar met een verfijnde twist. Denk aan rijke brunettes, warme blondines en stralende koperkleuren die diep en glanzend zijn en zorgvuldig op maat zijn gemaakt om de natuurlijke teint van de drager te versterken", zo vertelt Jason Crozier, art director bij Neville Hair & Beauty aan Stylist. "Bij deze tinten gaat het er niet alleen om dat ze er natuurlijk uit zie, maar gaan ze over het perfectioneren en verheffen van iemands inherente schoonheid met subtiele nuances in de tint."

2. Metallic shades

"Metallic tinten maken een luxueuze comeback, met roségoud, zilverblond en metallic als voornaamste kleuren. Deze kleuren bieden een geraffineerde, fashion-forward uitstraling. De sleutel tot deze metallics is een naadloze mix, waardoor een heldere finish ontstaat die het licht prachtig vangt", stelt Crozier.

3. Bold statement

Ook felle kleuren maken dit voorjaar weer een comeback. En dan bedoelen we niet dat je je coupe meteen neon groen moet verven, maar juist de wat subtielere looks door slechts een aantal plukken te verven zijn on trend. "In tegenstelling tot de subtielere trends, zijn opvallende strepen in levendige kleuren zoals elektrisch blauw, neonroze en Gen Z-geel in opkomst", vertelt Crozier. "Het gaat hier niet om volledige gekleurde coupes, maar eerder om strategische accenten die een unieke look aan het haar geven. Perfect voor mensen die een statement willen maken zonder meteen voor een volledige gekleurde coupe te gaan."

4. Dimensionale pastelkleuren

Bye blonde highlights, pastel highlights it is! "Pastels zijn geëvolueerd naar meer dimensionale, gelaagde tinten", zegt Crozier. "Pastel balayage en under-lights bieden een frisse kijk op zachte kleuren. Dit zijn niet de pastels van vroeger; ze zijn verfijnd, met diepte en beweging, ontworpen om er fantastisch uit te zien in zowel natuurlijk als kunstlicht. Denk aan zacht lavendel, perzikroze en licht mintgroen toegepast met een techniek die ervoor zorgt dat ze mooi uitgroeien."

5. Boterige tinten

Blond raakt nooit uit de mode, al zit er ieder jaar weer een twist aan de all time kleur. Haarstylist en colorist Carley Bayne legt uit welke verandering dat dit jaar is. "Aan het einde van zomer 2023 merkte ik een grote verandering bij klanten en hun behoefte aan koele asgrauwe blondtinten." Mensen grepen minder snel naar hun paarse shampoo en neigden juist meer naar een wat gelerige look. "Het was het begin van de boterblondines en dit wordt enorm populair dit jaar. Boterig', 'romig' en 'goudkleurig' zijn de woorden die je wilt gebruiken om deze heldere, meer flatterende tinten te beschrijven. Lichtere huidtinten passen het beste bij de botertinten, terwijl een donkerdere huid en meer doorleefde blondines het beste samengaan met de crèmige gouden tinten."

6. Caramel balayage

"Deze trend is perfect voor mensen die een natuurlijker resultaat willen en werkt geweldig op alle huidtinten. Zachte karameltinten op een lichtere basis geven beweging en glans aan het haar", stelt Bayne. "Denk bij donkere haarkleuren aan donkere chocolade met heldere karamelkleurige accenten, die voor een geweldig contrast zorgen. Deze kleur werkt ook geweldig op krullend haar. Zorg er wel voor dat je je stylist vraagt om een schaduw van de aanzet om zeker te zijn van een perfecte mix van aanzet tot punt."

Verder zien we oude trends ook weer terugkomen. De trend waarbij je je voorste twee plukken blondeert keert ook weer terug, evenals de verschillende cowboy copper looks. Met laatstgenoemde looks bedoelen we de donkerrode, kastanjebruine tinten. Tot slot gaan we blond à la Pamela Anderson ook weer zien deze lente.

Bron: Stylist, Cosmopolitan | Beeld: Instagram, NL Beeld

Beauty
  • HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - JANUARY 27: Madelaine Petsch arrives at the 33rd Annual Environmental Media Association Awards Gala held at Sunset Las Palmas Studios on January 27, 2024 in Hollywood, Los Angeles, California, United States., Credit:Xavier Collin / Avalon