Dit zijn de winnaars van de Smart Sustainable Sisley Award 2023

En de winnaars zijn...

Trots stelden we een tijdje geleden de kandidaten voor de Smart Sustainable Sisley Award 2023 aan je voor. Jullie hebben massaal gestemd op alle duurzame ondernemers en de grote winnaar is Potjes & Deksels. Met hun afvalvrije kruidenier op wielen besparen ze duizenden kilo’s verpakkingsmateriaal.

Afvalvrij leven

Het idee voor Potjes & Deksels ontstond uit Tessa en Annes wens om meer afvalvrij te gaan leven. Maar dat bleek heel lastig omdat je naar de supermarkt gaat en altijd te veel plastic mee naar huis krijgt. Tessa begon te fantaseren over een afvalvrije winkel die ze in de toekomst wilde openen, en Anne dacht: waarom wachten? Tijdens hun vakantie bedachten ze het concept voor Potjes & Deksels en het werd uiteindelijk een kruideniersbus op bio-gas.

Van pindakaas tot afwasmiddel

Met hun rijdende winkel staan Tessa en Anne elke week op verschillende markten. Alles wat we verkopen is plantaardig, van ontbijtgranen tot rijst en pasta, maar ook koffie, thee, peulvruchten, chocola, allesreiniger en was- middel. Mensen nemen hun eigen potjes of zakjes mee. Ze willen het makkelijker maken om op een duurzame manier boodschappen te doen en hopen dat supermarkten het zero was- te-concept ook serieuzer gaan oppakken. Meer info op potjesendeksels.nl Heb je gemist wie er nog meer genomineerd waren voor de award? Op marieclaire.nl stellen alle kandidaten zich in een video aan je voor.

De award

In samenwerking met beautymerk Sisley organiseert Marie Claire elk jaar de Smart Sustainable Sisley Award. Sisley heeft net als Marie Claire hart voor jonge ondernemers die de wereld duurzamer willen maken. Sisley is sinds 1976 het eerste beautymerk gebaseerd op natuurlijke en plantaardige ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Elk product komt tot stand in Sisley’s Centre for Research and Operations, dat gecertificeerd duurzaam opereert en het Franse milieukeurmerk ‘Haute Qualité Environne- mentale’ draagt.

Hoofdredacteur Annelies Pijper: Wij vonden de zero waste kruideniersbus van Anne en Tessa meteen fantastisch. Met hun concept focussen ze op het verminderen van de afvalberg veroorzaakt door supermarkten. En bood- schappen doen we allemaal, dus het is een mooie, concre- te manier om iets te doen voor een groenere wereld.

PR officer van Sisley Nederland Roma Linderman: “Het concept van Potjes & Deksels (hoe leuk is deze naam!) is ontzettend sterk en in elk opzicht duurzaam. Mooi om een groenere manier van boodschappen doen aan te bieden, en hopelijk is dit het begin van een landelijke trend. Gefeliciteerd met deze award Tessa en Anne!”

Anne en Tessa winnen een huid- en make-upadvies van Sisley’s make-upartist en een Sisley-pakket t.w.v. € 1500.

Tekst: Saar Langekamp, Jill Waas | Beeld: Martijn Senders

Laatste nieuws