Marie Claires weekendtips

Van prachtige tentoonstelling tot fijne shoptips.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek La Galerie Dior

Ben je binnenkort toevallig in Parijs? In La Galerie Dior in Parijs is nu de nieuwe tentoonstelling te zien rond de vele vrouwelijke kunstenaars met wie het modehuis heeft samengewerkt. Langs beeldschoon werk van onder anderen Lillian Bassman, Sarah Moon en Niki de Saint Phalle maak je een reis door de geschiedenis van Dior. En als kers op de taart kun je in de Chambre aux merveilles het Dior Lady Art Project bewonderen, waarvoor kunstenaars van over de hele wereld hun eigen twist aan de Dior Lady Bag gaven.

Wanneer:
Tot en met 13 mei.

Waar:
La Galerie Dior | 11 Rue François 1er, Parijs.

Beeld: La Galerie Dior

Maak van golf je nieuwe hobby

Wanneer het op golf aankomt, zijn er nog veel vooroordelen. Bijvoorbeeld dat het alleen voor gepensioneerden is, of dat het een mannensport is. Maar guess what? Golf is leuk voor iedereen! Het is een sport waarbij je veel beweegt en die bovendien erg sociaal is. Laat het golfkarretje staan en je zit zo aan de 10.000 stappen, en wanneer je van het ene hole naar het andere loopt, kun je bovendien heerlijk bijkletsen.

Wil je ontdekken of de sport ook bij jou past? Boek dan (helemaal gratis!) een kennismakingsles bij Probeer Golf. Je hoeft nog niets te kunnen, te weten of te kopen, ze leggen het je geduldig uit én je kunt er de juiste clubs lenen.

Wanneer:
Op een door jou te bepalen tijdstip.

Waar:
Op verscheidene plekken in Nederland, met altijd wel een golfbaan in de buurt. Door je postcode in te voeren op de Probeer Golf website kun je de beste plek achterhalen. Boeken doe je via de website van Golf.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GOLF.NL (@golfnl)

Bezoek de nieuwe Summum brandstore

Groningen is een nieuwe hotspot rijker, en wat voor eentje! In het hoge noorden opende Summum vorige week de tiende brandstore. In de store vind je de nieuwe collecties van het kledingmerk. Je shopt er dus onder andere de mooiste blazers, tijdloze jassen en klassieke denimstukken. Ga je met iemand die niet zo van shoppen houdt? No worries, er is een bar aanwezig in de store waar je shopmaatje plaats kan nemen, terwijl jij de prachtigste stukken kunt passen.

Wanneer:
Zeven dagen per week geopend.

Waar:
Akerkhof 17, Groningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SUMMUM (@summumwoman)

Bezoek Winter Garden Festival

De zomer staat bekend als het festivalseizoen, maar ook in de winter zijn er festivals om te bezoeken. Neem nu het Winter Garden Festival in Haarlemmermeer. Tijdens dit festival kun je heerlijk dansen op electric beats (onder andere muziek van Chris Avantgarde, Innellea, Cynthia Spiering en SNTS), maar je kunt ook straattheater spektakels aanschouwen en heerlijk eten halen bij food trucks.

Wanneer:
Zaterdag 24 februari.

Waar: 
Stelling, 2141CP Vijfhuizen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Winter Garden (@wintergardenfestival)

Leestip: Het Vrouwenhart: Het handboek over jouw hartgezondheid

De medische wereld is momenteel hard bezig aan een (zeer nodige) inhaalslag op het gebied van vrouwengezondheid. Want het vrouwenlichaam is zeker het mannenlichaam niet. Zo vertonen vrouwen heel andere symptomen wanneer ze hartklachten ervaren (vermoeidheid, kortademigheid en rugpijn, en níet krampende of drukkende pijn op de borst zoals bij mannen vaak het geval is). In haar boek Het Vrouwenhart: Het Handboek over jouw hartgezondheid deelt cardioloog Janneke Wittekoek haar inzicht over het vrouwenhart gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met meer dan duizend patiënten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Janneke Wittekoek (@janneke_wittekoek)

Kijktips

Wil je dit weekend graag een fijne film kijken? Dan is er weer genoeg leuks te streamen. Netflix breidde diens aanbod namelijk flink uit de afgelopen week. Zo kijk je er sinds kort de komediedrama Young Adult met Charlize Theron, de romantische dramafilm Love, Simon met Nick Robinson, Jennifer Garner en Josh Duhamel, de feelgoodfilm Crossroads met Britney Spears, de dramafilm De vuurlinie met Waldemar Torenstra, de historische dramafilm Seven Years in Tibet met Brad Pitt, de muzikale dramafilm Footloose (1984) met Kevin Bacon en Lori Singer, de dramafilm The Persuit of Happyness met Will Smith en de romantische komedie Players met Gina Rodrigues, Tom Ellis, Damon Wayans Jr. en Joel Courtney.

Openingsbeeld: NL Beeld

Laatste nieuws