Zo kun je lastige vragen tijdens je sollicitatiegesprek beantwoorden

Kom voorbereid.

We kennen niemand wiens hobby het is om sollicitatiegesprekken te voeren. Die gesprekken zijn nu eenmaal best spannend en soms zelfs lastig, want hoe beantwoord je moeilijke vragen het beste?

1. Doe research

Het geheim van het antwoord op de vraag “Waarom wil je voor ons werken?” zit ‘m in een goede voorbereiding. Doe onderzoek naar het bedrijf en de persoon die het gesprek zal afnemen, evenals hun meest recente werk en grotere projecten die je misschien opvallen.

Link tool: url not provided

2. Lees je in

Zijn er belangrijke feiten en cijfers die je uit het onderzoek hebt kunnen halen? Waar was je het meest van onder de indruk? Door de feiten die je tijdens je onderzoek hebt ontdekt te delen en tegelijkertijd je enthousiasme voor de organisatie en de sector te tonen, laat je een positieve indruk achter en kom je een stap dichter bij het krijgen van de job.

3. Wat zijn je doelen en wat biedt de functie?

Een lastige vraag wordt makkelijk beantwoord door je carrièredoelstellingen te koppelen aan wat de functie je aanbiedt. Maak een lijst van je carrièredoelen, om ze te vergelijken met de functiebeschrijving. Zoek naar manieren waarop deze baan, jouw kan helpen je doelen te bereiken.

4. Deel je passie

Noem de aspecten van het bedrijf die je aanspreken en aansluiten bij je carrièredoelen. Ook is het belangrijk om uit te leggen waar je naar opzoek bent in een baan. Het vermogen om je aan te sluiten bij de visie van het bedrijf zal je passie tonen.

5. Bestudeer de functieomschrijving

Er is een reden waarom je voor de functie hebt gesolliciteerd, en deze vraag is jouw kans om precies uit te leggen welke reden dat is. De werkgever wil er zeker van zijn dat je naast de kennis over het bedrijf, precies snapt wat de baan inhoudt. Neem de tijd om terug te komen op de functiebeschrijving en stel vragen.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws