Waarom een zonneschermdoek op maat hét item voor je huis is deze zomer 

Nee, de winter is nog niet voorbij, maar we kijken heel stiekem al wel vooruit naar warmere tijden. Kun je net als wij niet wachten tot de zon weer wat meer gaat schijnen? Nog heel even en we kunnen weer volop genieten van de lente en de zomer in Nederland. Om je daarop voor te bereiden, bespreken we in dit artikel een musthave voor je huis: een zonneschermdoek op maat.

 

Want hoewel de zon heerlijk en bovenal gezond is, is het ook belangrijk om je niet bloot te stellen aan te veel zonlicht. In dit artikel bespreken we het belang van een zonneschermdoek bij je huis en vertellen we je meer over de laatste trends op het gebied van dit soort doeken. Laat de zomer maar beginnen! 

Optimale bescherming tegen de zon: een must in de zomer 

Natuurlijk genieten de meesten van ons massaal van het zonnetje wanneer ze zich weer laat zien. De eerste zonnestralen in de lente zijn misschien wel de allerfijnste van het hele jaar. Toch moet je weten dat jezelf blootstellen aan overmatig zonlicht te veel van het goede is. Zonnestralen beschikken namelijk over onzichtbare UV-straling die bij veel blootstelling schadelijk is voor je huid. Je huid wordt er niet alleen zichtbaar ouder door, maar je kunt er uiteindelijk zelf  huidkanker  van krijgen. Des te meer redenen om je in de zomer dus goed te beschermen tegen de zon!  

Daar komt een zonneschermdoek goed bij van pas. Dit soort schermen monteer je namelijk aan de buitenkant van je woning waardoor je direct schaduw hebt gecreëerd. Die schaduw reikt niet alleen de plekken op je terras of in je tuin, maar zorgt ook voor bescherming binnen. Het scherm biedt namelijk ook daar de nodige schaduw. Je hoeft echt niet je hele tuin af te bakenen met een groot zonnescherm, maar het is wel een fijn idee om een deel van je tuin afgedekt te hebben zodat je op een warme en zonnige dag altijd een buitenplekje hebt waar je beschermd bent tegen die UV-straling. En geloof ons: daar is je huid ook hartstikke blij mee! 

Zonneschermdoek op maat als echte eyecatcher in je tuin 

Je snapt waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk het is om je huid en je gezondheid te beschermen. Maar: dat betekent niet dat je niet mag denken aan de esthetiek van een zonneschermdoek in de tuin. Sterker nog: er zijn vandaag de dag heel wat te gekke modellen, kleuren en prints verkrijgbaar voor een zonneschermdoek op maat. Daarmee maak je van je buitenruimte een veilige en bovenal sfeervolle plek om lekker te relaxen. Er is bijvoorbeeld voor elke smaak wel een kleur te vinden. Denk aan verschillende tinten blauw, rood, oranje en beige. Ook groen, crème en oker zijn kleuren die heel mooi in je tuin passen.  

Dit soort kleuren kun je goed combineren met andere te gekke trendkleuren en diverse stijlen. Daarbij heb je de keuze of je voor een effen doek wil gaan of dat je toch liever kiest voor een geprint zonneschermdoek, zoals een doek met strepen. Daarmee creëer je bijvoorbeeld binnen no time een fijne retro look in je achtertuin. Combineer zo’n zonneschermdoek op maat met andere vintage elementen en decoraties, zoals een extra parasol met strepen, een paar buitenkussens in dezelfde kleuren en/of mooie loungesets van rotan of bamboe. Op die manier heb je een heel gezellige en sfeervolle buitenruimte terwijl je lekker in de koele schaduw kunt zitten op een warme zomerdag.  

Lekker koel in steeds warmere zomers in Nederland 

Over die koele schaduw gesproken: met een zonneschermdoek op maat heb je binnen no time een plek gecreëerd waar je in een écht warme zomer nog een beetje kunt profiteren van een koele plek. Feit is dat de zomers in ons land (en op andere plekken ter wereld) alsmaar warmer worden. Wanneer je vrij bent en lekker kunt ontspannen, is dat vaak niet zo’n probleem. Maar: moet je werken en/of kun je niet zo goed tegen de hitte? Dan is een hete zomer vaak afzien. Er zijn verschillende manieren waarop je voor wat meer koelte kunt zorgen in en rondom je woning en je raadt het al: een zonneschermdoek monteren is er daar eentje van. 

Zo’n doek zorgt er namelijk zelfs op de warmste dagen voor dat je alsnog een plekje hebt waar het in verhouding redelijk koel blijft. In dat geval raden we je wel aan om voor een lichte kleur te gaan, zodat het niet extra warm wordt onder het scherm. Een beige, crèmekleurig of okergeel scherm is een goed voorbeeld en past qua kleuren erg goed bij het zomerse seizoen. Omdat het ook nog eens een zonnescherm op maat betreft, heb je altijd een scherm voor jouw tuin of buitenruimte. En wist je dat je het doek van zo’n zonnescherm met gemak zelf kunt vervangen? Kortom: een zonneschermdoek op maat is hét woon- en tuinitem voor de aankomende zomer! 

Beeld: Tiana (pexels) 

Laatste nieuws