Emma Watson gaat voor preppy street style-look tijdens Milan Fashion week

Emma Watson bewijst dat ze de layering-trend onder de knie heeft.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Marie Claire USA

Van over de hele wereld trekt het modemiddende publiek naar Milaan voor Milan Fashion Week. Ook Emma Watson, de misschien wel meest bescheiden ambassadeur van Prada, was net op tijd in Italië geland voor het modefestijn.

Preppy layering

Emma Watson begon de week door een streetstyle-trend van New York Fashion Week te omarmen en knoopte een trui over haar schouders, over haar jas. Dat niemand minder dan Emma de layering-trend eigen heeft gemaakt, is voor ons bewijs dat het de lente van 2024 zal domineren.

Voorafgaand aan de presentatie van de Prada Fall/Winter 2024-2025-collectie - die vandaag in Milaan zal plaatsvinden - werd Emma buiten de Prada-winkel gespot, vermoedelijk voor een pasbeurt. Terwijl ze op pad was, legde de paparazzi Emma off-duty stijl vast, een zeldzame glimp, aangezien ze erom bekend staat uit de schijnwerpers te blijven.

De actrices totale preppy Prada streetstyle-look bestond uit een blauw-wit gestreept overhemd en een paar relaxte blauwe jeans als basis. De populaire layering-trend viel op toen Emma een beige trui om haar khakikleurige trenchcoat gooide en deze losjes knoopte. Voor schoeisel droeg ze Prada's kenmerkende loafers van geborsteld leer in een chocoladebruine tint.

Emma maakte haar look af met een paar ovale zonnebrillen en de Prada Re-Edition 2005 Nylon tas in het zwart. De actrice is momenteel het gezicht van de milieuvriendelijke Prada Re-Nylon Collection-campagne.

Emma styled haar ook met de Prada Re-Edition 2005 Nylon tas, Prada loavers met een ovale zonnebril.

De opkomst van de trui-over-de-jas-look

Wat betreft Emmas knitwear layering-hack lijkt het erop dat ze niet de enige beroemdheid is die de opkomende trend ondersteunt. Tijdens de Tommy Hilfiger Fall 2024-show tijdens NYFW koos ook Sofia Richie Grainge voor de trui-over-jas look. Net als Watson gooide Richie Grainge haar trui over de schouders van haar trenchcoat.

Als ambassadeur van het merk is Emmas aanwezigheid op de eerste rij bij Prada bijna gegarandeerd morgen, samen met tal van andere A-lijst beroemdheden. Hunter Schafer is een andere zeer geliefde Prada-ambassadeur die waarschijnlijk zal verschijnen.

Eén ding is zeker: Ten minste één persoon buiten de show zal aankomen met een trui die op mysterieuze wijze om hun schouders is vastgebonden.

Bron: Marie Claire USA | Beeld: NL Beeld