Dit accessoire maakte een comeback tijdens de Fashion Weeks

De trend uit de '00s is weer helemaal terug.

In de wereld van mode grijpen we regelmatig terug naar trends uit het verleden. Naast de terugkeer van een heleboel trends uit de jaren ’70, ’80 en ’90, komen er tegenwoordig ook steeds vaker trends uit de zeroes naar boven. De huidige Y2K-trend die de rondte doet? De jersey-haarband!

Elastieken haarband

Denk je aan Y2K-fashion, dan denk je al gauw aan opvallende items: van felgekleurde tanktops en chunky platformschoenen tot últra korte rokjes. Ook komende lente is er een nieuwe Y2K-trend hot and happening, maar deze is gelukkig wat makkelijker te stylen. De zwarte elastieken haarband maakt een comeback!

Fashion Weeks

We zagen hem al een tijdje regelmatig verschijnen, maar tijdens de Fashion Weeks van de afgelopen tijd kwam dit haaraccessoire al helemaal vaak voorbij. Zowel in de straten van Kopenhagen als Parijs en Milaan werden gasten van de Fashion Weeks massaal gespot met een jersey headband in hun haar. En wij snappen wel waarom, want met deze ogenschijnlijk ‘simpele’ haarband geef je je look een heel luxe uitstraling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tsutsumi Hoang (@xoxotsumi)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guri S Heli (@guriheli)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MIE JUEL (@mie_juel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fer Millán Delaroière (@fermillan)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelsey Merritt (@kelseymerritt)

 

Rachel Zegler

Ook in New York is de trend helemaal hot, bewijst actrice Rachel Zegler. Voor de 2024 herfst/winter show van Michael Kors combineerde zij haar zwarte trenchcoat met een oversized zonnebril én een brede haarband in Brigitte Bardot-stijl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rachel zegler (@rachelzegler)

Praktisch

Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat iedereen deze trend zou moeten omarmen. Niet alleen zijn de haarbanden hartstikke betaalbaar, ze zijn ook nog eens ontzettend praktisch! Bad hair day? Schuif de haarband over je lokken, and you’re good to go. Bovendien is het item makkelijk te stylen, want hij staat goed bij vrijwel iedere outfit.

Bron: Instagram, Marie Claire US | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws