Marie Claires weekendtips

Ook dit weekend is er weer van alles te doen!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Saturday lunch bij KAIA Amsterdam

Het nieuwe KAIA in Amsterdam is dé bestemming voor de authentiek Griekse keuken met een high end randje. En, deze Griekse parel komt nu met een héél leuk concept: in de maand maart schuif je elke zaterdag tussen 12:00 en 15:00 aan voor een home-cooked family style lunch. Denk aan traditionele gerechten met verfijnde Griekse kruiden, verse groenten en natuurlijk de meest romige feta. Hemels! En ga je voor de full experience? Dan kun je de lunch combineren met speciaal geselecteerde wijnen.

Wanneer:

Elke zaterdag in maart.

Waar:

Europaplein 21, Amsterdam.

Een tafeltje reserveren doe je hier.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door K A I A (@kaiaamsterdam)

Tentoonstelling: Women in Art

Gaat jouw hart sneller kloppen van kunst? Dit weekend opent er een nieuwe expositie, waarin vrouwelijke kunstenaars centraal staan: Women in Art. Voor deze tweede editie van het bijzondere evenement zijn 24 illustratoren en fotografen geselecteerd, wiens werken te bewonderen zullen zijn in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Met deze tentoonstelling willen de organisatoren aandacht vragen voor gendergelijkheid in de kunstsector. Hoe tof is dat?

De expositie zelf is vrij toegankelijk. Daarnaast worden er op 2 en 3 maart en op 8 en 9 maart verschillende workshops, rondleidingen en lezingen gegeven, waarvoor je hier een plekje kunt boeken.

Wanneer:

2-10 maart.

Waar:

Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam.

Ontdek de nieuwe pizza-pasta restobar Krusta

Sinds een aantal weken heeft Amsterdam er weer een nieuwe comfort-food hotspot bij: Krusta. In deze restobar  waan je je even in Zuid-Europa, en geniet je van de allerlekkerste ambachtelijke pizza's. En zoals ze zelf zeggen: dit is niet je alledaagse pizzatent! Van een late night pizza tot luxe cocktails en óverheerlijke baklava, Krusta is de place to be.

Wanneer:

Zeven dagen per week geopend.

Waar:

Europaplein 13, Amsterdam.

Taco Tuesday

Niet echt een weekendtip, maar we vonden hem té leuk om niet te noemen: de vernieuwde Taco Tuesday in restaurant Celia!

Bij restaurant Celia is het elke dag van de week een culinair feestje, met heerlijke gerechten geïnspireerd op de Californische keuken. Maar, voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken is dinsdag hét moment om langs te komen. Op Taco Tuesday biedt Celia namelijk een uitgebreide selectie verrassende taco's, frisse cocktails en heerlijke voorgerechten. Een onmisbare ervaring waarbij je je even helemaal in Mexicaanse sferen waant!

Wanneer:

Elke dinsdag.

Wanneer:

Nieuwendijk 60, Amsterdam.

Een tafeltje reserveren doe je hier.

Kijktips

We sluiten de lijst af met een aantal kijktips. Dit weekend zijn er gelukkig weer meer dan genoeg leuke films en series te streamen. Zo kunnen we sinds kort op Videoland kijken naar de nieuwe bloedstollende documentaire De Gijzeling in de Apple Store, waarin de gijzeling in Amsterdam van 2022 centraal staat. Heb je meer zin in iets luchtigs? Ook Love Island Games is sinds kort op Videoland te zien. Daarnaast vind je vanaf deze week de gloednieuwe documentaire over Jennifer Lopez, The Greatest Love Story Never Told, op Prime Video.

Kortom: meer dan genoeg leuks om je weekend mee te vullen!

Openingsbeeld: NL Beeld