Jennifer Lopez openhartig over haar breuk met Ben Affleck: 'Verloor mijn beste vriend'

Gelukkig was de break-up in 2003 niet het definitieve einde.

Jennifer Lopez en Ben Affleck stapten in 2022 in huwelijksbootje. Maar dat de tortelduifjes samen zouden eindigen, was niet altijd vanzelfsprekend: in 2003 blies het koppel hun bruiloft namelijk af, tot grote schrik van fans wereldwijd. In een nieuwe documentaire vertellen de twee nu openhartig over de ups and downs van hun liefdesleven.

Scheiding

In 2003 reageerde heel Hollywood geschokt toen Jennifer en Ben drie dagen voor hun grote dag de handdoek in de ring gooiden. In Jennifers gloednieuwe documentaire 'The Greatest Love Story Never Told' vertelt het duo wat er destijds aan de hand was.

"Ben en ik zijn drie dagen voor onze bruiloft uit elkaar gegaan", vertelt Jennifer openhartig. "We hadden een grote bruiloft gepland. Veertien bruidsjonkers en bruidsmeisjes en drie dagen ervoor zijn we gewoon bezweken onder de druk." Ben vervolgt: "De aanleiding van de breuk was de enorme hoeveelheid aandacht voor ons privéleven."

Toch weer bij elkaar

De scheiding viel Jennifer enorm zwaar. "Ik heb het al die jaren echt moeilijk gehad, want ik voelde niet alleen dat ik de liefde van mijn leven verloor, ik voelde dat ik de beste vriend verloor die ik ooit had," legt ze uit. "En dat ik er jarenlang niet over kon praten, was het moeilijkste deel." JLo vertelt dat de liefde voor Ben eigenlijk nooit is verdwenen. "Ik ben altijd verliefd op je gebleven, ik heb het gewoon even opzijgezet."

Dat liefde geen houdbaarheidsdatum kent, laten JLo en Ben Affleck duidelijk zien. In 2021 kwamen Ben en Jennifer weer bij elkaar en in 2022 stapte het stel dan eindelijk in het huwelijksbootje. Jennifer kreeg in de tussentijd twee kinderen uit haar huwelijk met Marc Anthony. Ben trouwde in 2005 met actrice Jennifer Garner en kreeg met haar twee dochters en een zoon.

De documentaire The Greatest Love Story Never Told is nu te zien op Amazon Prime Video.

Bron: Grazia, RTL Nieuws | Beeld: Instagram, NL Beeld