Marie Claires weekendtips

Van foodwalks tot toffe tentoonstellingen.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga mee met de Le Foodwalk

Wie wordt er nu niet blij van een wandeling waarbij je ook nog eens culinaire hoogstandjes kunt proberen? Tijdens de Le Foodwalk in Amsterdam Oost is het dit weekend mogelijk. Tijdens een self-guided wandeling door de buurt stop je bij vijf verschillende eettentjes waar je kunt genieten van een hapje – vijf bites en een drankje zijn bij de walk inbegrepen. Je stopt bij Bar Bachrach, De Castro Nout, Baut, De Kop van Oost en Local Dealer.

Tip: stel het bestellen van een kaartje niet meer te lang uit, want je kunt maar tot vanavond 22:00 uur een kaartje bemachtigen.

Wanneer:
9 en 10 maart.

Waar: 
Amsterdam Oost.

Bezoek de fototentoonstelling Bearing Witness

Met hun tentoonstelling Bearing Witness brengen fotografen Muhammed Muheisen en Howard G. Buffet de onvertelde verhalen uit drie decennia uit dertig landen in beeld. “Achter mijn foto’s zijn mensen die gedwongen werden hun huizen en hoop, hun families en herinneringen achter te laten en op zoek te gaan naar een nieuw, veilig thuis. Niemand verlaat zijn huis, tenzij ze gedwongen worden”, aldus tweevoudig Pulitzer Prize-winnaar Muheisen over de tentoonstelling.

Wanneer:
Van 9 tot en met 20 maart.
Waar:
Posthoornkerk | Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muhammed Muheisen (@mmuheisen)

Bekijk de nieuwe Max Mara Flagship Store

De P.C Hooftstraat is een nieuw pareltje rijker. Max Mara opende hier onlangs een nieuwe winkel van bijna 400 vierkante meter groot  – je weet dus, hier kun je heel veel mooie items vinden. Naast het scoren van mooie kledingstukken en accessoires is de winkel bovendien een lust voor het oog, met kamerhoge ramen die veel natuurlijk ligt binnenlaten, een romantische wenteltrap en schilderijen van de bekende Zweedse artiest Alice Herbst.

Wanneer:
Zeven dagen per week geopend.

Waar:
P.C Hoofstraat 107-109.

Kijktips

Vanaf morgen is de miniserie Mary & George met Julianne Moore en Nicholas Galitzine te streamen op SkyShowtime. De meedogenloze en ambitieuze Mary Villiers heeft één doel voor ogen: hogerop komen binnen het Britse hof. Om dit voor elkaar te spelen, moedigt ze haar charismatische zoon aan om Koning James VI van Schotland en I van Engeland te verleiden tot een verboden romance.

 

Fan van de Oscars? Dan weet je al een tijdje dat de Academy Awards dit weekend worden uitgereikt. Zou jij het spektakel graag vanaf het grote scherm bekijken? Goed nieuws, want dat kan. In de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart kun je in Filmtheater Hilversum naar de uitreiking van de Oscars kijken. Toegang is gratis, maar we adviseren om je plekje van tevoren wel even te reserveren via de website.

Openingsbeeld: NL Beeld 

Laatste nieuws