Dit zijn de mooiste red carpet looks van de Oscars 2024

De A-listers hebben zich weer flink uitgedost.

Vannacht was het weer zover: de meest prestigieuze filmprijzen van Hollywood werden weer uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles tijdens de Oscars. Tout Hollywood hulde zich daarom ook in de prachtigste pakken en de meest jaloersmakende jurken op de rode loper.

Red carpet looks

We weten natuurlijk allemaal dat er tijdens de Oscars de belangrijkste filmprijzen van de Verenigde Staten worden uitgereikt. Want: wie gaat er met zo'n prachtig beeldje naar huis? Toch is dat niet het enige waar we op letten. Zo houdt Marie Claire ook van een mooi red carpet moment. Dit zijn dan ook de A-listers die wat ons betreft een Oscar mogen ontvangen voor 'Best Dressed'.

Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks

After-party looks

Maar de red carpet van de Oscars itself, is natuurlijk niet genoeg voor een avondje vol glitter en glamour. Menig A-lister is daarom na de nominaties linea recta doorgegaan naar de Vanity Fair party om hun overwinning te vieren – of juist om hun verlies te vergeten. Dag lange galajurk, en hallo cocktailjurk! Precies daarom nemen we óók onze favoriete after-party looks onder de loep.

Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks Oscars 2024 looks

Grote winnaars

De grote winnaar van de avond was Oppenheimer, welke maar liefst zeven goudenbeeldjes in de wacht wist te slepen – waaronder die voor beste film, regisseur en acteur. Daarnaast won Emma Stone de Oscar voor Beste Actrice en won de Nederlandse Hoyte van Hoytema de Oscar voor Beste Camerawerk.

Bron: De Oscars, NU, Vogue, Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld