Na open kaart gespeeld te hebben over haar gewichtsverlies komt Oprah Winfrey met tv-special

In gesprek met experts en burgers praat ze over gezondheid en obesitas, met de intentie om uiteindelijk de schaamte, het oordeel en het stigma rondom 'gewicht' los te laten.

Oprah Winfrey heeft met een tv-special op ABC een nieuwe klus te pakken. Zo gaat de presentatrice tijdens deze special de obesitas-epidemie bespreken met medische experts en de normale burger. Naar eigen zeggen is het 'een zeer persoonlijk onderwerp' voor haar omdat ze al jaren aan het worstelen is met haar gewicht.

Obesitas-pandemie

In het persbericht staat dat de tv-special een groep van 'medische experts en normale burgers' samenbrengt om de 'heersende vragen en zorgen over de impact op onze gezondheidszorg, economie, levensstijl en cultuur' te bespreken. Het doel hiervan? De obesitas-epidemie aanpakken. Tijdens de sit-down zijn artsen en patiënten te gast en vertellen onder anderen over hun ervaring met medicijnen zoals Ozempic, een populair middel waar men snel van kan afvallen.

Persoonlijk onderwerp

Ook Oprah liet van zich horen middels een statement. Zij hoopt door middel van deze tv-special meer inzicht en bewustzijn te creëren voor een onderwerp dat haar, maar ook heel veel anderen al een hele lange tijd raakt.

"Het is een zeer persoonlijk onderwerp voor mij en voor de honderden miljoen mensen over de hele wereld die al jaren worstelen met hun gewicht en obesitas", aldus de presentatrice. "Deze special zal medische experts, marktleiders in de medicijnbranche en mensen die hier dagelijks tegen strijden, samenbrengen. Ze praten over gezondheid en obesitas, met de intentie om uiteindelijk de schaamte, het oordeel en het stigma rondom 'gewicht' los te laten."

Het is inmiddels drie jaar geleden dat we Oprah voor het laatst hebben gezien in een tv-special. De comeback van de presentatrice komt echter niet als een verrassing. Zo bevestigde ze zelf in de afgelopen maanden dat ook zij een medicijn heeft gebruikt om overgewicht tegen te gaan.

An Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution is vanaf 19 maart 2024 te zien op Hulu.

Bron: Hollywood Access | Beeld: NL Beeld