Move over clean girl aesthetic: de mob wife aesthetic is de trend du moment

Wij zijn fan!

Nu het voorjaar steeds dichterbij komt, oriënteren we ons er weer op los wat betreft de laatste trends op het gebied van fashion. En daar waar de clean girl aesthetic veelal de overhand nam, maakt deze trend nu plaats voor de veelbesproken 'mob wife aesthetic'.

It girls

Waar eerder alles draaide om een natuurlijke look, wordt daar dit voorjaar verandering in gebracht. Donkere, zwoele make-up, leren rokken en panterprint maken namelijk hun opwachting. Misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij een typische voorjaarslook, maar hey: change is worth a try, toch?

Dus move over Kim Kardashian, Kylie Jenner en Hailey Bieber! Adriana La Cerva en Carmela Soprano uit The Sopranos en Connie Corleone uit The Godfather zijn anno 2024 de nieuwe it girls.

Mob wife aesthetic

Hoewel de mob wife aesthetic met name een comeback maakte op TikTok, begon deze trend natuurlijk al een hele poos eerder. Zo begon het – zoals we net al een beetje benoemden – bij maffiafilms en -series als The Sopranos, Goodfellas en The Godfather. In deze films en series zagen we vaak hoe de mob wifes thuis bleven, maar er wel altijd piekfijn uitzagen.

Nepbontjassen, opvallende sieraden, statement zonnebrillen, tassen met grote logo’s, een uitgesproken kapsel en lange nagels. En dierenprint, natuurlijk. Héél veel dierenprint. In your face glamour, zou je het ook wel kunnen noemen, met een dikke knipoog naar de jaren tachtig en negentig. Om een mob wife te worden, moet je de volgende items in ieder geval in je kast hebben hangen:

Nepbont jassen

Een écht statement item dat simpelweg ‘mob wife’ schreeuwt, is de faux fur jas. Koop ‘m het liefst in een lange variant, zo een waar je helemaal in verdwijnt. We love it!

Luipaard print

Waar de kledingstukken met luipaardprint een tijdje uit de spotlights zijn geweest – en zelfs niet misstonden op de gemiddelde foute party – is dit heerlijke patroon helemaal terug! Wat ons betreft had de print überhaupt nooit naar de achtergrond hoeven treden, dus des te blijer zijn we dat we ons weer helemaal uit kunnen leven. De print kan in verschillende kledingstukken en accessoires terugkomen, maar het is natuurlijk dubbel feest wanneer je ‘m met de faux fur jas combineert.

Leren laarzen

Ook de hoge, zwarte leren laars mag niet in je garderobe ontbreken als je de mob wife-stijl wilt toepassen. Ga voor een paar dat lekker zit en vooral ook lekker loopt, zodat je er altijd op terug kunt vallen. De laarzen combineren een stoere look met nét dat beetje extra glamour dat zo kenmerkend is voor een mob wife.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Lange jurken

Voldoende lange jurken zijn ook een echte must om deze stijl te belichamen. En hier kan je eigenlijk alle kanten mee op. Van een chique strapless jurk van kant tot een wat meer casual variant met een printje (en dan het liefst luipaard natuurlijk).

Grote zonnebrillen

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een grote, donkere zonnebril, dan is het tijd om naar de winkel te rennen. Nu het Nederlandse weer het steeds vaker toelaat om deze op te zetten, is dit accessoire perfect geschikt om je mob wife-outfit helemaal af te maken.

Gouden statement sieraden

En tot slot: opvallende gouden statement sieraden

Geen wonder dat de trend anno 2024 weer helemaal een comeback heeft gemaakt, toch? En gelukkig is het helemaal niet moeilijk om de items hierboven te bemachtigen. De kans is zelfs groot dat jij een groot deel van de mob wife-pieces al in je kast hebt hangen. Ga jij de trend uitproberen?

Bron: Beau Monde, Her | Beeld: Instagram, NL Beeld