Spring favorite: op deze manier kan je ballerina's stylen

Laat de lente maar komen!

Nu de ballerina's weer helemaal hot and happening zijn, kunnen we dan ook niet wachten om ze weer uit de kast te trekken aankomend voorjaar. Maar, hoe style je dit schoeisel nou het leukst? Wij helpen je een handje.

Makkelijk te combineren

Ballerina’s zijn de perfecte schoen voor je capsule wardrobe. Je hoeft daarnaast maar een paar tientjes uit je maandbudget te reserveren voor deze schoen om een mooi exemplaar te bemachtigen. Ze zijn in elke kleur verkrijgbaar en gaan daarnaast samen met vrijwel elke outfit. Knitted jurken, lange rokken, skinny jeans, mom jeans, jumpsuits. En hadden we al gezegd dat ze uiterst comfortabel zijn?

We geven je hieronder wat outfit inspiratie:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Het is overduidelijk: ballerina’s zijn terug van weggeweest. Het leuke aan deze trend is dat je ‘m helemaal naar jouw smaak kan stylen. Van klassiek en tijdloos met een ronde neus tot puntige exemplaren van denim of kant.

Mob wife aesthetic

De ballerina's zijn echter niet de enige oude trend die een comeback maakt. Zo schreven we al eens eerder over de 'mob wife aesthetic' die we dit voorjaar veel teruggaan zien.

Nepbontjassen, opvallende sieraden, statement zonnebrillen, tassen met grote logo’s, een uitgesproken kapsel en lange nagels. En dierenprint, natuurlijk. Héél veel dierenprint. In your face glamour, zou je het ook wel kunnen noemen, met een dikke knipoog naar de jaren tachtig en negentig. Al met al genoeg leuke en nieuwe trends om naar uit te kijken. Laat de lente maar komen!

Bron: Who What Wear, Elegance, Marie Claire archief | Beeld: NL Beeld