Trends uit de ’90s die de laatste tijd hun comeback hebben gemaakt

Grote kans dat jij al een aantal items in je kast hebt hangen! 

Te leuk: we zien tegenwoordig steeds meer trends uit de ’90s terugkeren in het straatbeeld. De pieces die stijliconen als Jennifer Aniston en Gwyneth Patrol droegen, kunnen vandaag de dag dus gewoon weer! We zetten 6 trends voor je op een rijtje.

1. Capri broek

Nadat cargobroeken hun comeback maakten in 2022, was het natuurlijk onvermijdelijk dat ook de andere omstreden broek uit de ’90s zou terugkeren. Want of je ‘m nou mooi vindt of niet: de capri broek (ook wel driekwart broek) is ineens weer overal te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door gosia joanna sliwa (@gxsia)

2. Rechte spijkerbroek

Er spelen op het moment zoveel denim trends, dat we het allemaal niet meer bijhouden. Maar één ding is zeker: de klassieke rechte spijkerbroek kan altijd. Naast dat dit model bij iedere lichaamsvorm prachtig staat, is het ook nog eens heel tijdloos. Je hoeft je dus niet voor je kledingkeuzes te schamen als je over twintig jaar foto’s van jezelf terugziet!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

3. Muiltjes

Ben je op zoek naar een chique doch casual schoen? Ga dan voor muiltjes! Deze instapschoenen zijn perfect voor het wisselvallige lenteweer in Nederland, maar kunnen ook prima gedragen worden als het warm is. Waar we er dertig jaar geleden misschien voor kozen om deze schoen te combineren een jurkje, stylen we ‘m nu ook gewoon met een stoere spijkerboek en een sweater.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa)

4. Trainingsbroek

Van de Spice Girls tot TLC, alle grootheden leefden op een gegeven moment in trainingsbroeken. En dat deze comfortabele trend terug is, vinden wij helemaal niet erg! Draag je trainingsbroek met een oversized blazer, groot T-shirt of een lange trenchcoat. Je kunt ‘m zelfs dragen met hakken en een leuke top, als je het item aan wilt naar een feestelijke aangelegenheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leigh❤️‍🔥🪐 (@leighwoodzx)

5. Baguette bags

Je zou bijna vergeten dat dit tassenmodel uit de ’90s komt, aangezien het zo geïntegreerd is in ons straatbeeld. We hebben het hier natuurlijk over de mini-tas met het korte hengsel die je over één schouder draagt. De afgelopen jaren zijn veel andere modellen gekomen en gegaan, maar geen enkele tas blijft zo lang trendy als deze. Wellicht komt het doordat het model precies groot genoeg is voor al je essentials en je look altijd nét dat beetje extra geeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Rose Cliteur (@clairerose)

5. Platformschoenen

Sleehakken en platformschoenen zijn al een tijdje weer cool. Je kunt dan ook verwachten dat je ze de komende tijd alleen nog maar meer gaat zien. De schoenentrend is verrassend comfortabel, en wordt vaak gedragen met relaxte jeans en wijde pantalons.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

Hoewel de trends inmiddels dus meer dan dertig jaar geleden ontstonden, zijn ze sinds kort (of al langer) weer immens populair. En al deze trends stijlvol in je garderobe opnemen is gelukkig geen gevalletje mission impossible. Grote kans dat jij al een aantal items in je kast hebt hangen!

Bron: Who What Wear | Beeld: Instagram, NL Beeld 

Laatste nieuws