Linda de Mol over carrière op Duitse televisie: ‘Engelenstatus liep fikse deuk op’

En dat was volgens de presentatrice helemaal niet erg.

Wij kennen Linda de Mol (59) voornamelijk van programma’s als Miljoenenjacht en Ik hou van Holland, maar ook in Duitsland heeft de mediapersoonlijkheid verschillende presentatieklussen op haar naam staan. Al gauw werd ze bij onze oosterburen op een voetstuk geplaatst, waar ze door een montagefout ook net zo snel weer afkukelde. De presentatrice doet hierover een boekje open in de editorial in haar eigen blad, LINDA.

Presenteren in Duitsland

Het eerste programma dat Linda de Mol bij onze oosterburen presenteerde is Traumhochzeit, de Duitse variant van Love Letters. Naar eigen zeggen is dit ‘het dapperste’ dat ze heeft gedaan, zo schrijft de presentatrice in haar eigen magazine. Ondanks dat ze enorm zenuwachtig was, wist ze het Duitse publiek al snel voor zich te winnen. “En als ze je ergens hoog op een voetstuk zetten, dan is het wel in Duitsland”, aldus Linda.

Hoogtevrees

Door haar populariteit werd Linda al snel ingezet voor meer Duitse tv-programma’s, waaronder een show waarbij ze een jongen van zijn hoogtevrees af moest helpen. “Buiten de studio stond een gigantische kraan klaar, maar de redactie was bang dat hij het misschien toch niet zou doen en dan hadden we geen item, dus kwam het plan dat ik een bungeejump zou maken”, blikt Linda terug op dat bewuste moment. “We zouden dat filmen en het laten zien, zo van: zie je, Linda durft het ook.”

Van de sokkel af

In het contract van de presentatrice stond echter dat ze geen gevaarlijke dingen mocht doen. Daarom werd haar bungeejump in scène gezet, zonder dat ze écht hoefde te springen. Maar die neppe sprong is haar duur komen te staan in de Duitse pers. “Natuurlijk kwam het uit, want zo goed gemonteerd bleek het toch niet en dus kopte de Bild Zeitung boos: ‘Kann der blonde Engel lügen?‘”, herinnert Linda zich nog.

“Zo leverde een, op zich best heldhaftige, actie mijn ‘engelenstatus’ een fikse, maar misschien wel gezonde deuk op.” Want Linda blijft natuurlijk een nuchtere Hollander. “Te hoog op een sokkel gehesen worden, is immers voor niemand goed.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws