Brad Pitt en Penélope Cruz schitteren in campagnevideo van Chanel

De (korte) film werd gemaakt voor de Chanel herfst-winter 2024/25 Ready-to-Wear show.

In de nieuwe campagnevideo van Chanel spelen Brad Pitt en Penélope Cruz een scène na uit de film A Man and A Woman (1966). Sensualiteit, romantiek en mysterie, het Franse modehuis weet al deze elementen te combineren in de video voor de Chanel herfst-winter 2024/25 Ready-to-Wear show.

Ode aan A Man and A Woman (1966)

Met de (korte) film wilde filmmaker Virginie Viard een eerbetoon brengen aan Claude Lelouch's 'masterpiece': A Man and A Woman. In deze film wordt één van de belangrijkste emoties van het het leven onderzocht: verliefd worden. De door modefotografenduo Inez & Vinoodh gefilmde campagne herhaalt een aantal van Lelouch's filmscènes bijna woord voor woord.

A Man and A Woman vertelt het verhaal van een man en een vrouw, die beiden hun partner verloren hebben. Ze ontmoeten elkaar op het internaat van hun kinderen waar een innige romance tussen de twee opbloeit, inclusief alle verlangens, aarzelingen en angsten die daarbij komen kijken.

Het budget voor de originele film was zo laag dat actrice Anouk Aimée destijds haar eigen kleding en accessoires droeg, waaronder haar handtas van Chanel.

Iconic handbag

Ook in de campagne draagt Penélope Cruz de o zo herkenbare iconic handbag. Geplaatst op de tafel in het restaurant, symboliseert de tas alles wat ons op een bepaald moment in ons leven de moed geeft om onze diepste verlangens te laten gelden. En om de vraag: 'Do you have any rooms available?' te stellen, om maar een voorbeeld te noemen.

Chanel handbag Scherm­afbeelding 2024-03-28 om 11.39.31 Scherm­afbeelding 2024-03-28 om 11.40.42

Deauville

De opnames voor de video vonden plaats in Deauville, de badplaats waarin Mademoiselle Chanel herself in 1912 een hoedenboetiek opende. In 1913 presenteerde ze daar haar eerst Haute Couture-creaties, en de rest is geschiedenis. Het stadje is dus erg belangrijk voor het merk en diende als inspiratiebron voor de collectie in de Chanel herfst-winter 2024/25 Ready-to-Wear show.

By Inez & Vinoodh

Nederlands model

Een extra leuk element in de campagne van Chanel, is de serveerster die Pitt en Cruz' bestelling opneemt. Nederlands topmodel Rianne van Rompaey kreeg namelijk de grote eer om deze rol op zich te nemen. "Get ready for my second career as a waitress”, schrijft het dolgelukkige model op haar Instagram-account. In de film zien we hoe ze het stel een paar keer moet onderbreken, omdat ze zo in elkaar opgaan.

Bron: Chanel | Beeld: Chanel (Inez & Vinoodh)