Marie Claires weekendtips

Van gezellig borrelen op het strand, tot Paasbrunchen in Amsterdam.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de Bierborrel op Strandzuid

Zon, strand en wuivende palmen: het is altijd zomer bij Strandzuid. Vanaf het paasweekend kun je weer dagelijks terecht bij het Amsterdamse stadsstrand voor een relaxte lunch, borrel of diner. Om de overgang naar het (hopelijk) lekkere weer te vieren, trappen ze het terrassenseizoen op Goede Vrijdag (29 maart) traditiegetrouw af met de Bierborrel.

De afgelopen jaren is de Bierborrel van Strandzuid hét go to-evenement geworden aan het begin van de lente. Op het menu veel bier, bites en zwoele hits. Omdat het concept ‘met de voeten in het zand en een biertje in de hand’ (of met schoenen, het blijft toch eind maart) als een magneet werkt, is het verstandig om van tevoren een kaartje te kopen (á vijf euro). In ruil word je getrakteerd op een welkomstdrankje en heel veel gezelligheid!

Wanneer:

29 maart van 17:00 tot 01:00.

Waar: 

Strandzuid | Europaplein 22, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door STRANDZUID (@strandzuid)

Droom weg bij de romantische film 'Float'

Vandaag, op 28 maart, is de romantische film 'Float' uitgekomen in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de ambitieuze Waverly (Andrea Bang), die dacht dat haar toekomst al volledig was uitgestippeld. Maar wanneer haar plannen onverwacht gewijzigd worden, wordt haar toekomst plotseling een stuk minder zeker.

In een klein Canadees kuststadje ontmoet ze de knappe, lokale badmeester Blake (Robie Amell). Nadat hij haar heeft gered van verdrinking op een zomers strandfeest, biedt Blake aan om Waverly te leren zwemmen. Naarmate de zwemlessen vorderen, bloeit er onverwachte liefde op tussen de twee. Past Blake in de toekomstplannen van Waverly of zal dit hen uit elkaar drijven?

Wanneer:

Vanaf 28 maart.

Waar: 

Verschillende bioscopen in Nederland.

Vier Pasen bij Restaurant Nela

Restaurant Nela serveert op Eerste Paasdag, zondag 31 maart, de Blosssoming Brunch. Het paasbrunchmenu neemt je mee op een culinaire reis vol voortreffelijke smaken en heerlijke verrassingen. Denk hierbij aan een selectie van tien gerechten die variëren van foreltartaar met zeewierkrokant en gekonfijte eigeel tot en met op het vuur bereide snijbiet met zonnebloempitten en geitenboter. Daarnaast bevat het paasmenu een gerecht met geroosterd lamsvlees en patisserie chef Deepti Shevalkar verzorgt een prachtig paasdessert in de vorm van een ‘Gouden Paasei’. Yummy!

Voor €79 per persoon geniet je van de Blossoming Brunch bij Nela, reserveren doe je hier.

Wanneer:

31 maart van 12:30 tot 16:00.

Waar: 

Nela Restaurant | Beethovenstraat 515, Amsterdam.

Win een lamp van Fatboy

Onlangs werd de eerste Fatboy pop-upstore in Nederland geopend en dit weekend kun je de super leuke Edison The Petit Fatboy lamp winnen!

Zaterdag 30 maart zal Fatboy op meerdere plekken in Amsterdam staan om zakjes met chocolade paaseieren uit te delen. De plekken zullen op en rondom de Utrechtsestraat, Rembrandtplein en de Pijp zijn. In 5 van de zakjes zit een gouden ei. De 5 winnaars zullen een lamp winnen, welke in de Fatboy pop-up kan worden opgehaald. Niet gewonnen? Dan heb je natuurlijk alsnog kunnen genieten van een heerlijk Tony Chocolonely paaseitje.

Wanneer:

30 maart.

Waar: 

Amsterdam | rondom de Utrechtsestraat, Rembrandtplein en de Pijp.

Bezoek de Palais Pop Up Shop

Heb jij zin om je interieur aan te pakken? Dan zit je dit weekend goed bij de Palais Pop-Up Shop. Niet alleen kun je hier de nieuwe Positano collectie bekijken (en kopen natuurlijk), maar je kunt er ook deskundig interieuradvies inwinnen en gratis stofstalen mee naar huis nemen om te kijken of een bepaalde tint wel matcht met jou interieur. Oh, en heel fijn: je kunt items uit de vorige collectie met korting scoren!

Wanneer:

Zaterdag 30 maart, van 09:00 - 16:00.

Waar:

Palais Pop Up Shop | Dutch Garden, Amsterdamsestraatweg 7b1, Naarden.

Kijktips

Zin in een avondje of middagje op de bank? Netflix vermaakt je wel. Op de streamingdienst kun je nu het eerste seizoen van The Real Housewives of Salt Lake City bekijken, de dramatische thriller Descansar en paz, het eerste seizoen van Testamant: The Story of Moses en de romantische komedie Nic Na Sile.

Beeld: NL Beeld