Van luipaard tot ruitjes: déze prints stelen de show deze lente

We love it!

Nu de lente officieel is begonnen, is het tijd om onze garderobe aan te vullen met de meest trendy prints van 2024. Wij vertellen je met welke prints je dit seizoen de show steelt:

1. Logo’s

De mob wife-trend is tegenwoordig natuurlijk helemaal booming. Dus heb je nog een opvallende Gucci-jurk in je kast hangen of een schreeuwerige Louis Vuitton-tas? Vanaf nu kun je gewoon weer de straat op met deze items! Dit voorjaar zullen we de logo’s van de bekende modehuizen namelijk veel terugvinden in onze looks. Dus don’t be shy, laat die logo’s maar zien! 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

2. Ruitjes

Wie denkt dat ruitjes voorgoed tot het verleden behoren, heeft het goed fout. De ruit is namelijk helemaal terug van weggeweest! Kies voor een chique en stijlvolle variant en geloof ons: je gaat dit tijdloze patroon binnen no-time weer omarmen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

3. Dierenprint

Als je een beetje geïnteresseerd bent in mode, dan is het je vast niet ontgaan dat dierenprints tegenwoordig helemaal hot zijn. Wat begon met de iconische luipaardprint, heeft zich inmiddels uitgebreid naar allerlei andere patronen zoals de zebraprint, slangenprint en zelfs giraffenprint. Nog niet helemaal overtuigd van die laatste optie? Blake Lively bewijst toch écht dat het kan:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Kors (@michaelkors)

4. Strepen

Hoewel ze een tijdje minder werden gedragen, zijn strepen deze lente weer helemaal back! Van krijtstreepbroeken en oversized blouses tot gestreepte shirts, strepen zullen overal zijn. En het beste van alles? We zien ze in alle richtingen – verticaal, horizontaal, en zelfs een mix van beide!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

5. Chevron

In de lente van 2024 herleeft de retro-chique stijl van de jaren ’70 in de modewereld. En dan kan de klassieke chevron print natuurlijk niet ontbreken! Met de opvallende zigzaglijnen voegt dit patroon een speelse touch toe aan al je outfits. Een vrolijke print die je deze lente absoluut niet kunt missen in je garderobe!

Combineren

Vind je het lastig om prints te combineren? Dan is het altijd handig om goede basics in je kast te hebben. Denk aan een plain t-shirt, een klassieke blouse en een denim. Ook je schoenen kunnen helpen om de look rustig te houden, en daarvoor hoef je niet meteen naar je zwarte heels of chunky loafers te grijpen. Kleuren als bruin, lichtblauw, wit en zilver zijn namelijk net zo veelzijdig als zwart én geven je outfit een rustige uitstraling.

Bron: JAN Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws