Marie Claires weekendtips

Er is dit weekend weer genoeg te beleven!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de muziektheatervoorstelling Het Achtste Leven

Het boek was een gigantisch succes, dus nu verheugen we ons heel erg op de muziekvoorstelling naar de roman van Nino Haratischwili. De muzikale bewerking Het Achtste Leven neemt je vijf uur lang (!) mee in de levens van acht vrouwen uit een Georgische familie, vanaf 1900 tot nu. Drama en romantiek doorvlochten met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, onder regie van Nina Spijkers, met rollen van onder anderen Selin Akkulak en Marie Louise Stheins.

Wanneer:

Van 4 april tot en met 30 juni.

Waar:

De voorstelling begint in Nijmegen (4, 5 en 6 april) en eindigt in Groningen (14 en 15 juni). Ook zal het te zien zijn in Delft, Apeldoorn, Gouda, Alkmaar, Haarlem, Rotterdam, Amersfoort, Hoorn, Breda, Drachten, Dordrecht, Hengelo, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Leiden, Kerkrade, Zwolle, Wageningen, Utrecht, Doetinchem en Amstelveen.

Bezoek de tentoonstelling Yes to all

De tentoonstelling Yes to all in de Rotterdamse Kunsthal toont het provocerende werk van de Zwitserse kunstenaar Sylvie Fleury. Met verleidelijke reclameslogans en neonlicht focust ze op genderstereotypen en onrealistische schoonheidsidealen, en verkent ze de grenzen tussen kunst en consumentisme. Voor ons Chanel-liefhebbers is het wel even slikken wanneer ze in een video-installatie het vuur opent op 22 iconische Chanel-tassen.

Wanneer:

Tot en met 8 september.

Waar: 

Kunsthal Rotterdam | Museumpark, Westzeedijk 341, Rotterdam.

Bezoek de vernieuwde FENDI store

De FENDI boetiek in de PC Hooftstraat heeft een make-over gekregen. Onlangs heropende de store de deuren en kun je weer een bezoek brengen aan deze mooie winkel en onder meer de voorjaarscollectie bewonderen. De nieuwe FENDI boetiek heeft een oppervlakte van 598 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Je kunt je er dus wel een tijdje vermaken. In de boetiek vind je kleding, tassen, schoenen en accessoires voor dames en heren.

Wanneer:

Geopend op dinsdag tot en met zaterdag, van 10:00 - 19:00

Waar: 

Pieter Cornelisz Hooftstraat 62-64, Amsterdam.

Wandelen en kletsen in de Vuursche Bossen

Er is bijna niets zo fijn als ontspannen wandelen door het bos. Voer jij graag goede gesprekken tijdens het wandelen? Volg dan een van de drie Praatpaatjes. De praatpaadjes zijn wandelingen in het bos van de Hooge en Lage Vuursche waar je door verschillende vragen op bewegwijzeringsborden wordt gestimuleerd tot een leuk en diepgaand gesprek. Er zijn verschillende wandelingen, die voor vrienden (10 kilometer), die voor partners (5 kilometer) en die voor families (4 kilometer.)

Waar:

Theehuis 't Hooge Erg | Lage Vuursche in de Vuursche Bossen.

Kijktips

Een op de vijf kinderen in Nederland woont niet bij hun vader. Opgroeien zonder een vader kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. Wat doet het precies met je als je geen vader(figuur) in je leven hebt? In de documentaire Zonen zonder vaders van Tessa Louise Pope delen Leif, Alexandro en Nabil hoe dit voor hun was. Zij vertellen open over de psychische problemen waarmee zij dealden, en vertellen hoe ze een keerpunt hebben bereikt.

Waar en wanneer: 

Donderdag 4 april te zien op BNN Vara op NPO 2.

https://www.youtube.com/watch?v=bpWR7CswvwA

De afgelopen week zijn er ook op Netflix veel pareltjes bij gekomen. Zo kijk je er nu alle seizoenen van Sex and the City, het vijfde seizoen van The Rookie en alle The Maze Runner-films. Videoland breidde het aanbod uit met onder andere de films The Survivor, The Nest en Skin. Op Pathé Thuis kijk je nu One Life, Saints and Sinners en Poor Things. Laatstgenoemde film is ook te streamen op Disney+, ook stream je hier nu het eerste seizoen van Vanderpump Villa en de nieuwe Disneyfilm Wish.

Bron: Marie Claire nummer 01 2024, Grazia | Openingsbeeld: NL Beeld