Deze slaaphouding schijnt het beste voor je relatie te zijn

Het is alleen niet voor iedereen de beste houding voor de beste nachtrust.

Loving couple sleeping together in bed

Hoe jij en je partner samen in bed liggen, is best persoonlijk. Sterker nog, misschien slapen jullie niet eens in hetzelfde bed. Hoe dan ook, de wetenschap was benieuwd naar welke slaaphouding het beste is voor een romantische relatie. En hoewel het een knusse houding is, zal niet iedereen hier ook het lekkerst in slapen.

Lekker spoonen

Waarschijnlijk hebben jij en je partner een vaste manier van ‘in bed liggen’, waarbij jullie je allebei heel comfortabel voelen. Voor het ene stel zal dit dicht tegen elkaar aan zijn, terwijl het andere stel liefst beiden aan een kant van het bed ligt.

Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Springer’s Archives of Sexual Behavior blijkt dat koppels die veel knuffelen en lepeltje-lepeltje slapen een betere relatie hebben dan stelletjes die dat niet doen. Maar waarom? Dat legt hoofdonderzoeker Robin Edelstein uit: "Lepeltje-lepeltje slapen neemt stress weg en zorgt ervoor dat de zogenaamde spark aanwezig blijft in de relatie." Redenen genoeg om deze slaaphouding eens wat vaker te introduceren bij je partner.

Liefde in de lucht

"We ontdekten tijdens het onderzoek dat mensen zich veel geliefder voelen als ze knuffelen. Andersom knuffelen ze ook omdat ze liefde en affectie voelen voor hun partner", aldus Edelstein. Volgens de onderzoeker heeft knuffelen ook een seksuele kant. Reden genoeg om eens even lekker te knuffelen en als grote of kleine lepel in slaap te vallen.

Ben jij niet zo van het lepeltje-lepeltje liggen, aangezien je het vaak heel warm hebt in bed? Dan ben je niet de enige. Gelukkig betekent dit niet dat dit het einde van je relatie is. Door heel even lepeltje-lepeltje te liggen of af en toe je partner eens flink te knuffelen zal je relatie ook heus wel stand houden. Bovendien, in een houding liggen waarin jij niet lekker kunt slapen, zal ook weinig goeds doen voor je relatie.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock