Deze chique schoentrend maakt elke outfit stijlvoller

De geliefdste manier om ze te dragen is nog de simpelste ook: met jeans.

Nadat we maanden hebben rondgelopen op sneakers, laarzen en loafers is het tijd om onze schoenencollectie te updaten. Deze lente doen we dat met schoenen met een elegant silhouet: de slingback.

De populariteit van de slingback

Ballerina's zijn de trend du moment, maar ze hebben een serieuze concurrent: slingbacks. Deze schoenen met een riempje over de hakken zijn ook terug in de mode. Het fijne eraan is dat ze ontzettend veelzijdig zijn en dat ze verkrijgbaar zijn in veel stijlen. Een minimale kitten heel, een pointed-toe stijl, Mary Janes, een hoge pump: you name it, en het is er.

De schoen maakte z'n opwachting in de jaren '90. De slingback werd erg geliefd, door z'n flirterige uitstraling en stijlvolle silhouet. Zoals met trends wel vaker gebeurt, belandde het model wel wat meer op de achtergrond. De grote labels leken echter weer te herinneren hoe veelzijdig en elegant de slingback is. Zo zagen we het weer op de runway bij de shows van onder andere Gucci en Saint Laurent.

De schoen ziet er ontzettend chic uit, en je kunt het met heel veel outfits combineren. En ondanks de chique vibes die de slingback uitstraalt, combineren de meeste mensen de schoen met jeans. Al kun je er echt alle kanten mee op.

Met jeans

De meest geliefde manier om slingbacks te dragen is heel duidelijk: met jeans. En geef de dragers ervan eens ongelijk. De simpelste outfitcombinatie (neem nu die van een blauwe jeans en een witte top) maak je zoveel chiquer met een slingback. Hiervoor hoef je heus niet altijd in te leveren op comfort. Hoewel slingbacks met een (kitten)heel populair zijn, heb je ook veel platte modellen. En anders wel met een dikkere blokhak. Comfortabel en chic!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jasmine (@mystylebook)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nina Wrodnigg (@ninawro)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Variatiemogelijkheden

De slingback met een spijkerbroek dragen mag dan de populairste optie zijn, maar het is heus niet de enige. Influencers, modekenners en -liefhebbers stylen de schoen op heel veel verschillende manieren. Zo is het ook heel leuk onder een coated- of leren broek, of eentje van corduroy. Daarnaast style je de schoen heel leuk onder een rok of een jurk.

Het perfecte paar vinden

Wil jij jouw schoengarderobe graag uitbreiden met slingbacks? Dan wil je natuurlijk het perfecte paar vinden. Probeer in dat geval slingbacks te bemachtigen die het beste bij jouw persoonlijke stijl passen. Draag je nooit hakken? Dan zijn slingbacks met een hak niet de beste keuze voor jou. Wil jij jouw benen graag langer laten kijken? Dan zou je slingbacks kunnen bemachtigen met een pointed-toe – die zorgen er meteen voor dat je benen langer lijken. Ben je juist weer niet zo van die spitse neus? Dan weet je dat je op zoek moet naar slingbacks met een ronde neus.

Beeld: NL Beeld, Instagram