7x wat je wilt zien en doen in het Zwitserse Nendaz en Veysonnaz

Nendaz en Veysonnaz staan bekend om fijne skiresorts, maar ook als je niet graag op de latten staat is er genoeg te doen!

Balade_Copyright Florian Bouvet-Fournier_2019

Het leven is goed in Nendaz en Veysonnaz. Vanwege de fijne sneeuwcondities en kilometerslange pistes weten wintersporters Nendaz en Veysonnaz al jaren te vinden, maar ook buiten het wintersportseizoen om kun je ontzettend veel leuks doen in de regio.

De leukste activiteiten in Nendaz & Veysonnaz 

De beste winters beleven wintersporters al jaren in de plaatsjes Nendaz en Veysonnaz in de Zwitserse regio Wallis. Ze bevinden zich in het hart van de vier Valleés, het grootste skigebied van Zwitserland. Lees: 410 kilometer aan pistes en tot en met april kun je er genieten van goede sneeuwcondities. Maar wist je dat het in de zomer ook heerlijk vakantie vieren is in Nendaz en Veysonnaz?

Het uitzicht bewonderen vanaf de Mont-Fort

Als je je dan op een van de hogere punten in Zwitserland bevindt, wil je natuurlijk van een mooi uitzicht over de bergen genieten. Op de top van de legendarische berg de Mont-Fort zit je goed. Vanaf het nieuwe uitkijkplatform – op 3.300 meter hoogte – heb je 360° uitzicht over de bergtoppen.

Beeld: Maurane Allemann

Beklim de Rosablanche

Wil je de hoogte optimaal ervaren? Beklim dan tijdens de 'Dare the Rosablanche'-ervaring de gelijknamige berg, die wel 3336 meter hoog is. De ervaring van twee dagen brengt je op de eerste dag naar de Saint-Laurenthut, die zich boven het prachtige turquoise meer van Cleuson bevindt. De volgende dag vervolg je je klim naar de Rosablanche - uiteraard met gids.

Beeld: Florian Bouvet-Fournier

Een ontspannen yogawandeling door het bos van Magrappé

Wil je even tot rust komen in een prachtige omgeving? Maak dan een yogawandeling met yogaleraar Antoni Saez. Met een klein groepje (maximaal tien mensen) maak je in de maanden juli en augustus een harmonieuze wandeling door het prachtige bos van Magrappé, waarbij op prachtige locaties stops worden gemaakt voor ontspannende yoga-oefeningen. Je wandelt onder andere langs de Bisse de Vex, een prachtig bergbeekje.

Beeld: Linda Photo

Verken de omgeving per ebike

Veysonnaz is te groot om enkel per voet te ontdekken. Verken de omgeving daarom tijdens een ebike-tour. De fietstocht begint met een gondeltocht en eindigt met een drie-gangen lunch. Tussendoor fiets je door de adembenemende bergen.

Beeld: Webevolution

Ga op bisses-tour

We noemden al even de Bisse de Vex, maar wist je dat Nendaz en Veysonnaz rijk zijn aan veel meer van dit soort dromerige bergbeekjes? Er is een heel netwerk aan wandelpaden langs de bisses die door bossen, langs bergen en door prachtige dorpjes lopen. Veel wandelingen langs de bisses zijn al geopend. Enkel van onze favorieten: de wandelingen langs de Bisse de Chervé, Bisse de Saxon en Bisse de Salins.

Beeld: Florian Bouvet-Fournier

Waar te eten

Of je er nu een ontspannen of actieve dag op hebt zitten, je sluit je dag natuurlijk het beste af met een goede maaltijd. In Nendaz en Veysonnaz zijn gelukkig genoeg restaurants waar je heerlijk kunt tafelen.

Table d'hôtes la Montagne

Dineren alsof je in iemands chalet zit, met een prachtig panorama-uitzicht over de bergen. Bij Table d'hôte La Montagne is het mogelijk. En je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Van raclette-gerechten waar Zwitserland zo bekend om staat, tot vlees-, vis- en vegagerechten.

Florian Bouvet-Fournier

Buvette La Cab'Anne Café

Verrey, een heel klein plaatsje net buiten Veysonnaz, verdient ook een bezoekje. De eeuwenoude houten gebouwen en het adembenemende uitzicht maakt het de moeite zeker waard. In een van die oude houten huisjes vind je Buvette La Cab'Anne Café, waar je kunt genieten van een heerlijke punt zelfgebakken taart op het zonnige terras.

Beeld: Anne Fournier

Openingsbeeld: Florian Bouvet-Fournier