Deze statement riemen overspoelen momenteel onze Instagramfeed

Zelfs een basic outfit ziet er met deze riem verfijnd uit.

Voor mode-inspiratie kijken we niet alleen naar de collectiepresentaties van de grote modehuizen, maar ook naar onze Instagramfeed. Deze ene statement riem zagen we de afgelopen tijd wel erg vaak voorbijkomen.

Riemen met studs

Als je denkt aan riemen met studs, dan denk je waarschijnlijk al snel aan Avril Lavignes sk8er boy look, maar de studded belt heeft een flinke update gekregen.

De riemen met studs zijn de trend du moment. In tegenstelling tot de zeroes-versie, gaat het nu niet om rijtjes kleine vierkante studs, maar om elegante ronde studs. De nieuwe versie van de riem valt erg in de smaak. Logisch, want met een riem kun je je outfit in een mum van tijd verfijnder maken. Zéker als de riem zelf een ware eyecatcher is. Denk aan de klassieke basic outfit van de blauwe jeans met het witte t-shirt. Van zichzelf is deze look erg saai, maar door deze outfit af te maken met een riem, ziet het er veel gepolijster uit.

De studded belt is in korte tijd erg populair geworden. Zo spotten we al heel wat influencers en modeliefhebbers met een dergelijke riem.

View this post on Instagram

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Waar te scoren

Voor veel accessoires die mooi en in de mode zijn, geldt helaas dat er ook een flink prijskaartje aan hangt. Zo ook voor deze riemen. De riemen die bovenstaande influencers droegen zijn van Khaite, Aureum of Lisa Says Gah. De The Benny Belt van Khaite (€520) lijkt wel echt de geliefdste onder influencers, evenals de Black & Gold Patent Studded Belt van Aureum (€545). De Emery Grommet Belt van Lisa Says Gah is ook in trek, maar daar hangt een wat bescheidener prijskaartje aan. Voor deze riem betaal je 'slechts' €125. Al kun je bij verschillende high street label ook wel goedkopere niet-leren versies van de riem scoren.

Openingsbeeld: collage NL Beeld, Bernard Hermant (Unsplash), Instagram