Met deze taken kun je de werkdag het beste beginnen

Voor een productieve start van de dag!

Close up portrait beautiful woman smiling and using laptop compu

Druk, drukker, drukst. We ervaren allemaal weleens van die werkdagen met te weinig uren in de dag. Tijdmanagement is dan van belang, maar de juiste prioriteiten stellen ook. Wij delen met welke taken je de werkdag het beste kunt beginnen.

1. Begin met je moeilijkste taak

Uit onderzoek blijkt dat je ’s ochtends de meeste wilskracht en energie hebt. Maak daar gebruik van en start zodra je op je bureaustoel zit met de moeilijkste taak van de dag. Na afloop voel je je opgelucht en voldaan; de perfecte mood om aan de rest van je taken te beginnen!

2. Beantwoord alleen de meest dringende mailtjes

De grootste valkuil die er is: aan al die ongeopende mailtjes in je inbox beginnen. Beantwoord in de ochtend daarom alleen de meest dringende mails. Zo kun je weer snel door met andere taken en kun je later op de dag de andere mails verwerken.

3. Maak een to-do list en plan alles in

Heb je de belangrijkste en meest dringende taken afgerond? Dan kun je je richten op een realistische to do-list. Plan al je taken in en zet er bij hoelang je er ongeveer over doet. Tip: verdeel grote taken in kleinere stukjes zodat je ze sneller kunt afronden en je gemotiveerd blijft.

4. Overleg met collega's

Door elkaars taken te bespreken ben je meer op de hoogte van de stand van zaken en weet je beter wat er nog moet gebeuren. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan en kun je met een duidelijke visie aan je to do-list beginnen.

Bron: Marie Claire USA | Beeld: Adobe Stock