Witte maxi skirts gaan we dit seizoen veel zien

De maxi skirt gooit elk jaar weer hoge ogen, maar dit seizoen zijn het de witte rokken die ons hart hebben veroverd.

Nu de lente zich langzaam ontvouwt, omarmen modeliefhebbers opnieuw de allure van de maxirok. Het item is tijdloos, elegant en bevat een bepaalde chicheid waarmee je outfit er in een handomdraai verfijnd uitziet. Dit seizoen gaan we de geliefde rok met name in een witte kleur voorbij zien komen.

Opvallend weinig kleur

Voorjaar na voorjaar zien we dat modeliefhebbers de pasteltinten en felle kleuren weer tevoorschijn toveren wanneer het lentezonnetje zich weer laat zien. Hoewel kleurrijke trends ook dit jaar heus in trek zijn – neem nu de geliefde rode panty-trend – hebben we ook behoefte aan outfits in neutrale tinten (we blame Barbie).

Zoals de winter plaatsmaakt voor de lente, doen tijdens de seizoenswisseling de broeken een stapje opzij voor de rokken. Maxi skirts in dit geval. Voorgaande jaren zagen we dat deze rokken het goed deden in elke kleur, maar dit jaar hebben fashionista's een overduidelijke favoriet: de witte maxirok.

De witte maxirok kun je zien als het witte canvas onder de kledingstukken: je kunt er alle kanten mee op. Je kunt het stylen met zuurstokroze cardigans, luipaardprint blazers of gekleurde vesten, maar een blik op Instagram leert ons meteen dat influencers het item het liefst combineren met zwarte en witte stukken.

De zwart-witcombinatie

Dat een zwart-witcombo de trend du moment op maxi skirt-gebied lijkt, betekent niet dat de styling ervan erg beperkt is. Er is nog steeds veel mogelijk. Combineer de witte rok met een zwart vestje en laat die kleur terugkomen met een zwarte handtas of door zwarte schoenen te dragen. Maar een witte maxi skirt staat ook heel leuk met een witte blazer met een zwarte top eronder, bovendien perfect voor chiquere gelegenheden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

De monochroom look

Met een fijne monochroom-outfit sloeg nog nooit iemand de modeplank mis. Houd het casual door de lange witte rok te combineren met een witte spijkerjack of maak het kantoorchic met een witte blouse. Overigens kun je ook voor een ton sur ton-look gaan door de maxirok te combineren met een item in een andere wittint.

Lekker wél met kleur dragen

Dat veel mensen de maxiskirt momenteel combineren met witte en zwarte stukken, betekent overigens niet dat dit de enige manier is. Mode kent geen regels. Bovendien moet een item thuispassen in jouw garderobe, en nog belangrijker: jij moet je er fijn in voelen. Combineer de rok daarom vooral met kledingstukken die jij mooi vindt. Dat kan een wit gilet zijn, maar het kan ook een panterprint cardigan. You do you! 

Beeld: NL Beeld, Instagram