Een keuken die perfect past: de voordelen van maatwerk

Ben je al enige tijd na aan het denken over het renoveren of het verbouwen van de keuken bij jou in huis? In beide gevallen is het een goed idee om een prachtige keuken op maat laten maken. Want wie dacht dat hier een hoog prijskaartje bij komt kijken, heeft het mis. Een maatwerk keuken is namelijk betaalbaarder dan ooit en brengt tal van voordelen met zich mee. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in dit blog.

De keuken sluit tot op de centimeter nauwkeurig aan op de ruimte

Maak je bijvoorbeeld de keuze voor een keuken van Mandemakers Keukens, die helemaal op maat voor je is gerealiseerd? Dan kun je er zeker van zijn dat het ontwerp tot op de centimeter nauwkeurig aansluit op jouw ruimte. Ideaal als je op dit moment bijvoorbeeld te maken hebt met een loze ruimte. Of als de bovenkasten in de keuken toch niet helemaal zo mooi aansluiten als je eigenlijk zou willen.

Je kunt erg goed je eigen wensen en eisen voor de keuken terug laten komen

Of je nu gaat voor een keuken (en badkamer) in een landelijke stijl, een moderne stijl, een Japandi stijl of een retro stijl. In alle gevallen zijn deze stijlen erg makkelijk te integreren in een keuken op maat. Je hebt immers de keuze uit kasten en deurtjes in tal van stijlen en kleuren. Ook op het gebied van het materiaal van het keukenblad is er enorm veel mogelijk. Mix-and-match op deze manier jouw favorieten en ga voor dat ene totaalplaatje waar je altijd al van hebt gedroomd.

Wat voor soort apparatuur laat je het liefst in de nieuwe keuken terugkomen?

Een ander belangrijk punt van aandacht tijdens het ontwerpen van een keuken op maat, is de apparatuur die je terug wilt laten komen. Daar kun je nu alvast het nodige onderzoek naar doen. Voorbeelden van apparaten die eigenlijk een echte must zijn in je nieuwe keuken:

  • Een koelkast met meerdere vriesvakken
  • Een (vrijstaand) fornuis (op inductie)
  • Stoomoven
  • Een heet water kraan
  • Een prachtige wijnklimaatkast
  • Een vaatwasser

Denk daarna ook alvast na over de plek waar de apparatuur moet worden geplaatst. Plaats een fornuis in verband met de hitte bijvoorbeeld niet meteen naast een koelkast. En kijk of je een prominente plek vrij kunt maken voor de wijnklimaatkast. Door over dit soort keuzes na te denken, is het ontwerpen van een keuken op maat meteen weer wat eenvoudiger.

Denk goed na over het gebruik van de juiste kleuren en materialen

Weet je op dit moment al goed welke kleuren en materialen er in de keuken terug moeten komen? Deze keuze kan de door jou gewenste woonstijl ook alleen nog maar meer versterken. Want één ding is zeker: op het gebied van kleuren en materialen voor de keuken lijken de opties haast oneindig. En dat is wel zo fijn om te weten, toch?

Ontdek alle mogelijke opties voor een keuken op maat in een winkel bij jou in de buurt

Een logische volgende stap die je kunt zetten, is het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel van Mandemakers Keukens bij jou in de buurt. Je krijgt hier meteen een goed beeld van de meest actuele trends en kunt de materialen in het echt ervaren. Maar na je bezoek weet je ook meteen welke kleuren, materialen en apparaten het beste met elkaar kunnen worden gecombineerd. Kun je hier wel wat hulp in gebruiken? Of heb je vragen over het intekenen van een keuken op maat? Een ervaren medewerker in de showroom staat voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Beeld: Dmitry Zvolskiy (Pexels)