Marie Claires weekendtips

Van toffe voorstellingen tot sample sales.

PFW - Elie Saab Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek de voorstelling Origin

Gek op moderne dans? Bezoek dan de Scapino Ballet Rotterdam voorstelling Origin van de opkomende choreografen Xingxing Gong en Lior Tavori. In het stuk van de Chinese Gong staat de kracht en kwetsbaarheid centraal en de Israëlische Tavori toont een dans dat een mix is tussen Israëlische volksdans en moderne dans.

Wanneer: 

Tot en met 13 juni.

Waar:

Theater Rotterdam | William Boothlaan 8, Rotterdam.

Bezoek de Hollandse Meesters expositie in Fabrique des Lumières

Wat is nu écht Nederlands? Er zijn natuurlijk meerdere antwoorden mogelijk op deze vraag, maar een van Nederlands grootste trots, zijn toch wel de kunstenaars. Ervaar de pracht en praal van de werken van Vermeer, Van Gogh, Mondriaan en Rembrandt tijdens de immersive expositie in Fabrique Des Lumières. Zo'n 325 schilderijen van ongeveer 50 verschillende Nederlandse kunstenaars komen voorbij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kim & Lyn (@amsterdamsdiary)

Scoor vast een kaartje voor de LaDress Sample Sale

LaDress items scoren met hoge kortingen? Yes, please! Tijdens de LaSale Sample Sale van LaDress is het weer mogelijk. Van 18 tot en met 20 april kun je prachtige kledingstukken van het label bemachtigen, van pakken tot jassen en jurken in de maten XXS tot en met XXL. Heel fijne bonus: de kortingen zijn hoger dan ooit en je kunt gratis een kaartje reserveren voor een tijdslot naar keuze.

Wanneer:

Donderdag 18 april en vrijdag 19 april van 10:00 - 21:00

Zaterdag 20 april van 10:00 - 16:00.

Waar:

World Fashion Centre | Koningin Wilhelminaplein 13, 1062 HH Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LaDress (@ladress)

Kijktips

Wie kent Henk Schiffmacher nu niet? De tatoeëerder verdiende gedurende zijn carrière (eentje vol seks, drugs en rock 'n roll) de bijnaam The Godfather van de tattoowereld. Maar Henk wordt een dagje ouder en begint na te denken over hoe hij zijn legacy voortzet wanneer hij stopt met tatoeëren. Hij hoopt dat zijn dochters Texas en Morrison het stokje overnemen, maar het is nogal een taak om die nalatenschap die de tattoo-artist heeft opgebouwd over te nemen. In het zesdelige programma Schiffmachers Legacy zien we hoe hij zich klaarmaakt om zijn shop over te dragen, en krijg je een kijkje in zijn gezinsleven met zijn vrouw en dochters. Nu te streamen op NPO Start!

https://www.youtube.com/watch?v=WDP_v6-ae1g

Andere video-on-demanddiensten breidden hun aanbod de afgelopen week ook uit. Op Netflix kijk je nu de mysteryfilm Now You See Me, de crimedocumentaire What Jennifer Did, alle acht seizoen van de crimeserie Dexter en de dramafilm Scoop. Op Videoland kijk je nu de romantische film It Happened One Valentine's, op Prime Video de serie country-muziekserie Nashville en op HBO Max de crimefilm The Good Liar.

Openingsbeeld: NL Beeld

Lifestyle
  • Street style, arriving at Elie Saab Spring-Summer 2024 Haute Couture show, held at Palais de Tokyo, Paris, France, on January 24, 2024. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM