Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli overleden

De designer stierf op 83-jarige leeftijd.

Roberto Cavalli during the opening night of his photography exhibition

Verdrietig nieuws uit de modewereld: Roberto Cavalli is overleden. De Italiaanse modeontwerper stierf thuis in Florence op 83-jarige leeftijd.

Geliefd en gerespecteerd

Roberto Cavalli's dood werd vrijdag bevestigd via het officiële Instagramaccount van Roberto Cavalli. “Een leven geleefd met liefde”, is te lezen. “Met veel verdriet nemen we vandaag voor het laatst afscheid van onze oprichter Roberto Cavalli. Vanaf een bescheiden begin in Florence is Robert erin geslaagd wereldwijd naam te maken en werd hij door iedereen geliefd en gerespecteerd. Roberto was van nature getalenteerd en creatief. Hij geloofde dat iedereen de kunstenaar in zichzelf kan ontdekken en ontwikkelen.”

“De nalatenschap van Roberto Cavalli zal voortleven via zijn creativiteit, liefde voor de natuur en via zijn familie die hij koesterde.”

Volgens The Hollywood Reporter was Roberto een geruime tijd ziek. Familieleden vertelden de website dat hij steeds vaker naar het ziekenhuis ging voor checkups.

Dierenprint

Roberto Cavalli startte in de jaren 60 zijn eigen modehuis. Begin jaren 70 presenteerde hij zijn allereerste collectie in Parijs, en in de jaren 90 bereikte hij een nieuw succes door het veelvuldige gebruik van dierenprints in zijn collectie. Tien jaar geleden stopte hij als creative director van Roberto Cavalli.

Fausto Puglisi, creatief directeur van Roberto Cavalli sinds 2020, deelt op Instagram dat hij Roberto enorm zal missen. “Lieve Roberto. Je bent dan niet meer fysiek bij ons, maar ik weet dat ik jouw geest altijd bij me zal voelen. Het is de grootste eer van mijn carrière om te werken onder jouw nalatenschap, en om te creëren voor een merk dat je met zoveel visie en stijl hebt opgericht. Rust in vrede, je bent geliefd en zal door velen gemist worden. Je naam zal voortleven als baken van inspiratie voor anderen en voor mij.”

Ook deelt het modehuis bij het overlijdensbericht een van de bekendste quotes van Roberto Cavalli. “Ik kopieer van een dier, omdat ik ervan houd om God te kopiëren. Ik denk dat God de meest geweldige ontwerper ooit is.”

Populariteit

Roberto Cavalli is al jaren ontzettend populair onder veel wereldberoemde sterren. Zo droegen Sophia Loren en Brigitte Bardot regelmatig zijn creaties en ook de generatie daarna was vaak in zijn kleding te zien. Zo zijn onder meer Taylor Swift, Madonna, Beyoncé, Kim Kardashian en Jennifer Lopez fan.

Roberto had zes kinderen en stapte twee keer in het huwelijksbootje. Sinds 2014 was hij samen met de 45 jaar jongere Sandra Nilsson. Met het Zweedse model kreeg hij vorig jaar een zoon: Giorgio.

Bron: US Magazine, The Hollywoord Reporter, NOS | Beeld: NL Beeld