Pyjamaparty: zo draag je pyjama-achtige ensembles overdag

De trend kwam langzaam opzetten, maar wordt nu steeds vaker omarmd.

Copenhagen Fashion Week - Street Style

Stoffen als satijn en chiffon bewaren we anno 2024 niet voor na zonsondergang. Pyjama-achtige co-ords staan prachtig overdag, en we dragen ze met verve. Wij delen inspiratie.

Populariteit van sleepwear

Wat zit comfortabeler? Een jeans, of de pyjamabroek waarin je 's nachts naar bed gaat? Wij durven te wedden dat je nu niet de spijkerbroek hebt genoemd. We vinden het daarom niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om overdag pyjama-achtige outfits te dragen.

Sommige trends zijn in een klap geliefd. Voor pyjama-outfits geldt echter dat ze langzaamaan een weg naar de garderobes van modeliefhebbers vonden. Jaren geleden droegen mensen heus al weleens pyjama-achtige co-ords overdag, maar veel mensen deden het toen nog niet. Tot corona. We raakten door het vele thuiszitten gewend aan comfort en we wilden deze comfort ook na de lockdowns vast blijven houden. Zonder in te leveren op gevoel voor stijl, uiteraard.

En toen was daar ook nog de Barbie-film, waarin actrice Issa Rae een pyjama-set van Sleeper droeg. Van Barbie weten we inmiddels dat de film een enorme impact had op de mode die we droegen.

Issa was overigens niet de enige die een set van Sleeper rockte. Ook sterren als Kate Moss, Suki Waterhouse, Alexa Chung, Kendall Jenner, Lena Dunham, Kourtney KardashianAnya-Taylor Joy, Eva Chen en Paris Hilton hebben een look van het merk in de kast hangen. En zij zijn daarmee niet de enigen. Steeds meer mensen dragen de pyjama-achtige mode van het merk.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lesia Matiiv (@lesia_)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anna Gazda (@angazda)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @imlidiaesposito

Styling

Nu kunnen we ons voorstellen dat de outfits misschien iets te pyjama-achtig zijn voor je dagelijkse look. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je het kunt stylen waardoor het er minder sleepy uitziet. Maak gebruik van accessoires – niemand zal immers met statement kettingen om in bed gaan liggen.

Ook moet je oppassen met je schoenkeuze. Draag bijvoorbeeld geen fluffy schoenen, maar draag een prachtige hak. Daarnaast kun je ook met je kapsel je outfit afmaken. Draag geen rommelige knot of los haar - dit zijn typische haarlooks die we dragen als we gaan slapen. Doe je haar in plaats daarvan in een strakke knot of ga voor een ander kapsel waarvan mensen kunnen zien dat je er wat tijd in hebt gestoken. Ook hiermee maak je je look minder slaap-achtig.

En dé manier om de pyjama look and feel te verzachten? Door het te combineren met dagelijkse kledingstukken. Je kunt een pyjamatop bijvoorbeeld ook gewoon combineren met een jeans of andere 'overdag'-broek. Een pyjamabroek met een casual t-shirt en sneakers werkt ook goed!

Beeld: NL Beeld