Lucy Woesthoff over relatie met Dinand: 'We zijn voor elkaar voorbestemd'

Lucy en haar man Dinand zijn inmiddels al twintig jaar samen.

Schrijver, ondernemer en duizendpoot Lucy Woesthoff kwam zichzelf keihard tegen toen ze drie jaar geleden met haar gezin naar Ibiza verhuisde. In de nieuwste Marie Claire vertelt ze onder andere over de eenzaamheid die ze toen ervaarde, en ze praat over haar relatie met haar man Dinand Woesthoff.

Verhuizen naar Ibiza

Sinds Lucy Woesthoff en haar man Dinand Woesthoff in 2006 een vakantiehuis op Ibiza kochten, droomden ze ervan om naar het eiland te verhuizen. In 2021 verkochten ze hun huis in Den Haag en vertrokken naar het eiland. Dat bleek enorm wennen. "De lifestyle hier bleek een totale omslag ten opzichte van wat we gewend waren."

De schrijver vervolgt dat ze best wat eenzaamheid ervaarde. Ze begon daarom haar tweewekelijkse brief via de mail Letters from Lucy. "Het was mede een antwoord op de eenzaamheid die ik onverwacht ervaarde. Ik hunkerde naar meer diepgaand contact met andere vrouwen die op een eenzelfde soort levensreis zijn als ik. (...) Ik heb altijd gedacht dat ik heel trouw was aan mezelf, authentiek leefde, maar rond het begin van mijn veertigste kwam ik erachter dat dat niet helemaal het geval was."

Relatie met Dinand

Vorig jaar begon Lucy's man Dinand aan een documentaire over zijn band Kane ter ere van hun vijfentwintigjarige bestaan. Voor Lucy bleek dit een enorme realitycheck. "Ik kreeg allemaal beelden en informatie van Dinand te zien die volstrekt nieuw voor mij waren. Ik besefte dat ik geen benul had in wat voor tornado ik zou belanden toen ik zo piepjong (25 jaar, red.) voor hem naar Nederland kwam."

Voor Lucy veranderde er veel toen ze een relatie met Dinand begon. "Er was ontzettend veel media-aandacht voor ons als stel – met een bekende man die net weduwnaar was geworden en een jonge zoon. Ik gaf abrupt mijn baan in de muziekindustrie op en werd fulltime moeder van Dean (Dinands eerste kind met Guusje Nederhorst, de eerste vrouw van Dinand die in 2004 overleed, red.). Daar heb ik uiteraard geen spijt van, het is mijn grootste geschenk, maar misschien had er wel iets meer een middenweg kunnen zijn waarbij ik mezelf minder wegcijferde."

Inmiddels zijn Lucy en Dinand al twintig jaar samen. "Ik denk dat we echt voor elkaar zijn voorbestemd. We zijn volledig anders en hebben elkaar daardoor veel geleerd. Ik put veel inspiratie uit zijn veerkracht, zijn sterke persoonlijkheid en zijn onvermoeibare drive, maar ook uit hoe ontzettend fearless hij is."

Verder lezen? In de nieuwste Marie Claire vertelt Lucy over hoe het was om Dromenjager (het succesvolle kindermediabedrijf, begonnen met de illustraties van Woezel en Pip bedacht door Guusje) los te laten, hoe ze omgaat met nieuwe inzichten, en ze vertelt meer over haar relatie met Dinand. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Kaira van Wijk | Fotografie: Anne Timmer | Styling: Renske van der Ploeg/Hoo

Haar en make-up: Oliva Marcos Make Up & Hair/ Christian Dior | Locatie: Boutique Hotel & Restaurant Cas Gasi Ibiza Casgasi.com | Met dank aan: Deborah Boyd/Fincadelicaibiza.com, Kim van der Hoeven @Villa_Lilith_And_Eve