Out now: de nieuwste Marie Claire ligt nu in de winkel

Niemand minder dan Lucy Woesthoff siert de cover van ons nieuwste issue.

Vers van de pers: de nieuwste Marie Claire. Wat je kunt verwachten van het nieuwe nummer? Wij delen een overzichtje.

Coverstory

Schrijver, ondernemer en duizendpoot Lucy Woesthoff kwam zichzelf keihard tegen toen ze drie jaar geleden met haar gezin naar Ibiza verhuisde, en zij en haar grote liefde Dinand ook nog besloten om Woezel en Pip los te laten. Tijdens haar ‘midlife awakening’ laat ze zich zien van haar meest kwetsbare en ook oersterke kant. "Ik heb altijd gedacht dat ik heel trouw was aan mezelf, authentiek leefde, maar rond het begin van mijn veertigste kwam ik erachter dat dat niet helemaal het geval was."

Interviews

Topmodel Romee Strijd vertelt over haar gevoel voor stijl, haar dagelijkse looks en haar go-to outfit voor feestjes: "Ik houd me niet aan stijlregeltjes."

Ze won vorige maand haar tweede Edison, voor haar album ‘22’, en heeft wederom een grote hit met ‘Stukje van mij’. Singer-songwriter Meau heeft laten zien allesbehalve een eendagsvlieg te zijn.

Voor zijn nieuwe boek Chez Bijdendijk (het zevende alweer) dook Joris Bijdendijk de Franse keuken in. Voor welk gerecht kun je de chef-kok ’s nachts wakker maken, en is er ook iets wat hij nooit zal koken?

Window on the World

In Window on the World lees je hoe Annabelle Hirsch aan de hand van honderd objecten de geschiedenis van de vrouw tot leven breng. "Ik zocht naar objecten die een link hadden met thema's als moederschap, het lichaam of seksualiteit."

Work

Als eerste vrouwelijke CEO wil Giny Boer het imago van C&A versterken, en dat doet ze op haar eigen, unieke manier. In Marie Claire deelt ze haar grootste uitdagingen, leiderschapstips en carrièrelessen.

Ook voorbij de grenzen liggen genoeg kansen voor Nederlandse ondernemers. Maar waar moet je rekening mee houden als je big business wilt doen in het buitenland?

Karin de Koning is country manager Benelux voor multinational Beiersdorf, waar bekende huidverzorgingsmerken als Nivea en Eucerin worden geproduceerd. Ze deelt haar carrièrelessen.

De Nederlandse art scene is booming en het barst er van de creatieve initiatieven en interessante kunstenaars. Beeldend kunstenaar Iriée Zamblé, Denise Woerdman van Women in Art, Nadine van den Bosch van Young Collectors Circle, en Mariëlle Slotemaker en Anne Eva Brink van Art Salon Anaïs vertellen erover.

Fashion & Beauty

Zeven lagen skincare op je gezicht smeren, wel of juist geen make-up gebruiken of aan de Ozempic gaan om af te vallen. Het schoonheidsideaal wordt bepaald door trends. In de nieuwste Marie Claire delen we de belangrijkste van nu.

Er gaat een golf van culturele representatie door de modewereld en verfijnd handwerk van over de hele wereld verovert en verduurzaamt de catwalks. Marie Claire duidt de trend die hopelijk niet meer weggaat.

Lifestyle

We trouwen minder, maar als we het doen dan graag in het voorjaar. Wat zijn anno 2024 de trends? En hoe heurt het eigenlijk als je bent uitgenodigd voor een bruiloft?

Miriam en Eva vertellen over hun extreme zwangerschapsmisselijkheid. Miriam: "Ik moest al spugen van mijn eigen stem"

Eerst hoorde je er niemand over, of hooguit een beetje besmuikt. Nu kun je er niet meer omheen: de overgang. Als een ontembaar monster lijkt het onheil op ons af te denderen, met hormoontherapie als enige redding. Maar klopt dat wel?

Dit, en nog veel meer, lees je nu in Marie Claire. Vanaf vandaag in de winkel! 

Beeld Lucy Woesthoff: Fotografie: Anne timmer | Styling: Renske van der Ploeg/Hoo