Met deze tips van Charlotte Tilbury blijft je parfum het langst hangen

Twee superhandige tips!

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een fijn parfum, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Charlotte Tilbury deelt hoe zij ervoor zorgt dat haar parfum zo lang mogelijk blijft hangen.

Charlottes parfumlijn

Het ene moment doet ze Kate Moss’ makeup en het andere lanceert ze een revolutionaire parfumlijn. Vanaf 30 april is Charlotte Tilbury's allereerste parfumlijn verkrijgbaar, en dat is er niet zomaar eentje. De geuren bevatten namelijk emotion-boosting moleculen. Met haar geurlijn Fragrance Collection of Emotions is de beauty entrepreneur dan ook allereerste die parfums ontwikkelde die je emoties kunnen beïnvloeden. De geuren ontwikkelde Charlotte aan de hand van 40 jaar research en in samenwerking met meester parfumeurs, neurologen en biologen. Dus als iemand wat zinnigs over parfums te zeggen heeft, is het Charlotte wel. Wij vroegen haar om tips en tricks. Hoe zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat je parfum niet in een mum van tijd vervliegt?

Nog later invoegen: link naar uitgebreide interview met Charlotte 

Geur zo lang mogelijk behouden

Tip 1: na het douchen aanbrengen met een moisturizer

“Wat ik altijd aanraad om te zorgen dat je parfum zo lang mogelijk blijft hangen – en het werkt echt – is door het op te sprayen als je net onder de douche vandaan komt”, vertelt Charlotte. “Je moet dit doen wanneer je nog een beetje nat bent. Spray het parfum over je hele lichaam en breng dan een moisturizer aan.” Een huid die gehydrateerd is, helpt namelijk om het parfum langer vast te houden. “Je zou je parfum ook met je moisturizer kunnen mengen als je dat prettiger vindt.”

Tip 2: het aanbrengen op je polsslagpunten

Een andere belangrijke manier om de geur zo lang mogelijk te behouden, is door het parfum op de juiste plekken aan te brengen. “Spray het op je polsslagpunten. Ik breng mijn parfum altijd aan op mijn polsen, achter mijn oren, aan de binnenkant van mijn ellebogen en aan de achterkant van mijn knieën. Je polsslagpunten geven warmte af, en hierdoor blijft de geur beter hangen. Door de warmte laat je een fantastisch geurspoor achter."

De kracht van geur

Al sinds Charlotte een klein meisje was, had ze door welke kracht parfum op ons heeft. “Met geuren kun je terug in de tijd reizen. Ik had dit van jongs af aan al door. Mijn vader nam me mee naar hippie-markten, waar ik veel patchouli en amber rook, en waar veel wierook was. Mijn moeder was ook gek op patchouli toen ze jong was en droeg het veel. Elke keer wanneer ze me een knuffel gaf, rook ik het. En mijn vader had de geur ook altijd in huis. Mijn jeugd werd in zekere zin door geur gekenmerkt.”

Doordat ze al op jonge leeftijd ervaarde welk effect geuren op je kunnen hebben, wilde ze een parfumlijn ontwikkelen die bepaalde emoties kunnen oproepen. Het resulteerde in zes geuren: Love Frequency (voor meer gevoel van liefde), More Sex (voor meer gevoel van verleiding), Joyphoria (voor meer gevoel van geluk), Magic Energy (voor meer gevoel van energie), Calm Bliss (voor meer gevoel van rust) en Cosmic Power (voor meer gevoel van kracht). En uit onderzoek blijkt dat ze echt werken. Zo gaf 98 procent van de ondervraagde 102 personen bijvoorbeeld aan dat het parfum Magic Energy echt het energiegevoel aanwakkerde. Over Calm Bliss gaf 93 procent aan dat ze zich kalmer voelden nadat ze het aanbrachten.

Magic Energy Cosmic Power Calm Bliss Joyphoria Love Frequency More Sex

“Ik vind het zo fantastisch dat we dit hebben gemaakt. Het is nieuw, het is revolutionair, het is game-changing. Hiermee revolutioneer ik de wereld van parfum.”

Charlottes Fragrance Collection of Emotions is vanaf 30 april verkrijgbaar via Charlottes nieuwe app: Easy Beauty for You, en vanaf 2 mei via charlottetilbury.com. 

Beeld: Cottonbro Studios (Pexels)