Stijlinspiratie: corduroy is ook dit seizoen leuk

Perfect voor de (nog altijd koude) lente!

Van blauwe jeans tot witte t-shirts en van zwarte blazers tot tailored pants. Bepaalde klassiekers horen gewoon in je kast thuis. Houd jij ook wel van een retrolook? Dan mag corduroy niet ontbreken. De stof was eerst wat trendgevoelig, maar inmiddels komt-ie al meerdere seizoenen terug.

Corduroy

Viel enkele jaren geleden het begrip corduroy? Dan dachten we al snel aan hippie-achtige mode. Maar het ribfluweel heeft best een transformatie doorstaan. Het is tegenwoordig hartstikke hip én modern.

Vintage trends vinden steeds vaak weer hun comeback, en corduroy is daar een goed voorbeeld van. Sterker nog, de stof lijkt steeds minder trendgevoelig te worden. Tegenwoordig vind je in veel collecties van de high street labels wel corduroy items. En oké, de collecties maken inmiddels wat meer ruimte voor zomerse kleding, maar de temperaturen zijn voor de tijd van het jaar behoorlijk koud. Een corduroy-lookje tevoorschijn tevoren is dus helemaal geen slecht idee.

Inspiratie

Waarbij sommige stoffen snel verveeld raken, zal dit bij corduroy niet zo snel gebeuren. De stof is stijlvol, klassiek en – als we eerlijk zijn – een goede basic voor in je kast. Combineer het met een plain blouse of trui in dezelfde kleur en je hebt een outfit die hoofden doet draaien. Voor inspiratie kijken we graag op Instagram, waar corduroy met regelmaat voorbij komt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @pia_mbd

Voor de lente

Ben je nog niet overtuigd van de kracht van deze retro stof, dan hebben we nog een goede reden om het te kopen. Corduroy gaat namelijk goed samen met de kleuren voor komende lente. Draag een corduroyblazer in een groene kleur, of combineer het sportief met een paar sneakers. We kunnen niet wachten!

Bron: WhoWhatWear | Beeld: Adobe Stock