Nog geen outfit voor Koningsdag? Wij geven je wat last-minute oranje inspiratie

Zo kom je stylish én oranje voor de dag!

Dit weekend is het weer tijd voor een van de leukste feestdagen van het jaar: Koningsdag! Dé dag waarop heel Nederland massaal oranje kleurt - en onze outfits natuurlijk ook. Vind jij het ook nog lastig om de perfecte oranje outfit samen te stellen? Wij helpen je een eindje op weg.

Oranje outfits

Oranje is misschien niet de kleur die jij het meeste in je kast hebt hangen. En ondanks dat Koningsdag eerder draait om feest en gezelligheid dan om onze outfits, willen we stiekem natuurlijk toch het liefst in een stylish oranje outfit voor de dag komen! Zeker wanneer je naar een tof festival gaat, is het wel zo leuk om voor een oranje outfit te zorgen die je eigenlijk iedere dag wel aan zou willen.

Weet jij nog niet precies wat je dit weekend aan gaat trekken? No worries. Wij geven je wat inspiratie met een aantal fashionable oranje looks.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Wanneer je het op veilig wilt spelen, kun je oranje items het beste combineren met neutrale tinten. Denk aan witte, beige, zwarte of grijze kledingstukken. Durf je daarentegen wel op te vallen? Dan kun je kiezen voor een colour clash. Bijvoorbeeld door oranje te dragen met rood en roze, of kies voor de contrasterende kleur groen. Als je daar het liefst tussenin wilt zitten, kun je altijd kiezen voor een monochroom look.

Accessoires

Als oranje niet helemaal je kleur is, kunnen we ons ook goed voorstellen dat bovenstaande outfits misschien een beetje too much zijn. Maar dat betekent niet dat je de kleur dan maar helemaal aan je voorbij hoeft laten gaan. Ook met wat subtielere accessoires kun je de oranje kleur terug laten komen in je look.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HUES (@huesstudios.nl)

Shoppen

Hebben de outfits hierboven je geïnspireerd om op de valreep nog even te gaan shoppen? Shop wisely! In het kader van duurzaamheid is het natuurlijk handig om te investeren in items die niet alleen perfect zijn voor Koningsdag, maar ook naadloos passen bij je dagelijkse garderobe. Of je nou kiest voor een mooie oranje blazer of een stijlvolle oranje tas, door slim te shoppen kun je jouw oranje items het hele jaar door dragen.

Beeld: NL Beeld / Instagram