Met de champagne van Piper-Heidsieck breng je de perfecte Moederdagtoast uit

Cheers to mom!

Piper-Heidsieck

Hoewel we het veel vaker dan een keer per jaar zouden moeten doen, is Moederdag de perfecte gelegenheid om een toast uit te brengen op je moeder. Met de champagne van Piper-Heidsieck voeg je daad bij woord.

Proosten op je moeder

De naam van de feestdag impliceert een beetje dat je op Moederdag alleen je eigen moeder in het zonnetje moet zetten, maar natuurlijk verdienen alle moederfiguren in jouw leven een verzetje. Of het nu je biologische moeder is, je adoptiemoeder, je schoonmoeder, je oma of de vrouw die een belangrijke rol in jouw leven speelt. Ze verdienen allemaal een toast.

Een simpele Moederdagviering kun je makkelijk naar een hoger niveau tillen met een mooie fles champagne. Onze favoriet? De Piper-Heidsieck Cuvée Brut. Dit is een multi-vintage champagne samengesteld uit een blend van meer dan honderd zogenoemde crus (specifieke wijngaarden in de Champagne-regio) afkomstig van drie druivensoorten.

De Cuvée Brut

De Piper-Heidsieck Cuvée Brut is een premium champagne die bestaat uit een gebalanceerde mix van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Deze Cuvée Brut is een vintage champagne, wat inhoudt dat voor de rijping de tijd wordt genomen. In dit geval zo'n 24 tot 30 maanden. De champagne is fris en elegant, en je kunt 'm dus prima drinken tijdens de brunch.

Overigens hoef je de bubbels heus niet decadent te combineren met een chique lunch met oesters. Zo smaakt het drankje ook heel erg lekker met zoiets 'simpels' als fish & chips.

Awardwinning

Net zoals jouw moeder de beste is, is ook deze champagne eentje van de eerste rang. De Piper-Heidsieck Cuvée Brut werd al beloond met meerdere prijzen, waaronder Goud op de International Wine Challenge in 2018.

Naast de Cuvée Brut zijn bij het champagnehuis ook nog andere champagnesoorten verkrijgbaar. Een daarvan is de Piper-Heidsieck Rosé Sauvage, ook een heerlijk drankje voor Moederdag. Deze champagne is net als de Cuvée Brut gemaakt van een blend van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, maar er is ook nog een klein beetje rode wijn aan toegevoegd om de drank prachtig roze te kleuren.

Piper-Heidsieck Cuvée Brut Piper-Heidsieck Rosé Sauvage

Piper Heidsieck champagne kopen? Bestel ‘m online! | Gall & Gall

Lifestyle
  • Piper-Heidsieck