Zo houd je nieuwsgierigheid in leven

Aha.

Lees ook

Vanaf de geboorte willen baby’s hun omgeving al verkennen. Ze willen alles zien, proeven, aanraken én ervaren. Naarmate de zintuigen en capaciteiten van kinderen zich ontwikkelen, groeit ook hun gevoel van verwondering. Ze wagen zich in het onbekende en willen meer te weten komen. Maar eenmaal als je volwassen bent, verliezen velen het gevoel van ontdekking. 

Vermijden 

Waarom velen dit verliezen? We zijn zo druk, dat we ‘vergeten’ om vragen te stellen. Dit kan uit angst voor het onbekende komen of omdat we onze routine niet willen verstoren. Maar het kan ook komen doordat we het gewoon te druk hebben met ons dagelijkse leven. 

Door het vermijden van situaties die angst kunnen veroorzaken, beschermen we ons tegen het ongemak. Maar hierdoor missen we ook een belangrijk aspect, namelijk de vreugde van het leren. Enne, volgens het onderzoek van Gallup was het leren van iets nieuws een van de sterkste invloeden op hoeveel plezier een persoon op een bepaalde dag ervaart. 

Lees ook: Zo kom je snel van een slecht humeur af

Gewoonte

Wat de beste manier is om je nieuwsgierigheid levend te houden? Maak er simpelweg een gewoonte van om meer vragen te stellen in je dagelijkse leven. 

Bron: Marie Claire US | Beeld: Friends

Laatste nieuws

Zie ook