WhatsApp introduceert de weigerlijst

Erg handig.

Lees ook

Weleens in een WhatsApp-groep gegooid waar je echt totaal niet op zat te wachten? We know the feeling. Maar vanaf nu is dat verleden tijd, want WhatsApp introduceert een zogenaamde ‘weigerlijst’.

Update

Vanaf nu bestaat er een update voor alle WhatsApp-gebruikers om vooraf groepsgesprekken te weigeren. Dit betekent dat er aangegeven kan worden wie jou wel of niet mogen toevoegen aan een groepsgesprek. Er zijn dus nu drie keuzemogelijkheden: iedereen mag jou toevoegen, alleen contacten in je adresboek mogen je toevoegen én de weigerlijst met personen die dit niet mogen. Staat er iemand in jouw weigerlijst? Helaas! #sorrynotsorry.

Lees ook: Deze Netflix-hack is geniaal

Uitleg

Hoe werkt het? Heel simpel! In de privacy-instellingen van de app kan de nieuwe optie aangevinkt worden. Onder het kopje ‘groepen’ kunnen de personen die jou wel of niet mogen toevoegen opgeslagen worden. De personen op de weigerlijst kunnen je vanaf dat moment niet meer uitnodigen voor een groepsgesprek, maar daar alleen een aparte uitnodiging voor sturen. Vervolgens heb je drie dagen om deze uitnodiging te accepteren of te blokkeren. Geen keuze gemaakt? Dan gaat het groepsgesprek aan je neus voorbij!

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook