Dit is waarom je nooit een haarelastiekje om je pols moet dragen

Stoppen!

Lees ook

Oh heerlijk, hier is weer een horrorverhaal waardoor je alles in je leven gaat heroverwegen. Het blijkt namelijk dat de haarelastiekjes die je zonder na te denken om je pols draagt, je leven letterlijk in gevaar kunnen brengen.

Bult

Audree Kopp kreeg de schrik van haar leven toen er een bult op haar pols begon te groeien. Ze zat midden in een verhuizing toen haar pols begon op te zwellen. Oorspronkelijk ging ze ervan uit dat het een spinnenbeet was, maar het werdt steeds erger. Ze ging naar haar dokter en werd onmiddellijk op een antibioticakuur gezet, maar de bult bleef groeien. Toen ze besloot om toch maar langs de eerste hulp moest ze met spoed geopereerd worden om een groot abces aan de achterkant van haar pols te verwijderen.

Lees ook: 7 factoren die invloed hebben op je cupmaat


Infectie

Haar arts, Dr. Amit Gupta gelooft dat de infectie werd veroorzaakt door de bacteriën uit Audree’s haarelastiekjes die ze om haar pols droeg. De bacteriën waren onder haar huid terecht gekomen door de poriën en haarzakjes.  Gelukkig waren ze er optijd bij, anders was het heel anders afgelopen volgens Dr. Gupta. Als de bacterien in haar bloedbaan terecht waren gekomen, was er een grote kans dat ze in een coma terecht was gekomen of zelfs had kunnen overlijden.

Artsen adviseren dat haarelastiekjes losjes om de polsen gedragen moeten worden, als ze al gedragen moeten worden, en dat ze vaak verwijderd en schoongemaakt moeten worden.

Bekijk hier het interview met Audree. (let op: heftige beelden)

Bron: Marie Claire USA | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook