Dit zijn de levenslessen van actrice Anne Hathaway

En ook haar liefdeslessen.

Lees ook

Ze is nu te zien in de nieuwe tv-serie Modern Love, een nieuwe tv-serie op Amazon Prime over ongewone liefdesverhalen, mét een sterrencast. Marie Claire vroeg actrice Anne Hathaway naar haar levens- én liefdeslessen. 

Romcoms zijn achterhaald 

“Wanneer je vroeger naar een romantische komedie keek, draaide het altijd om boy-meets-girl-verhalen. Jongen ontmoet meisje, jongen verliest meisje, jongen krijgt meisje terug… en ze leefden nog lang en gelukkig. Het is niet meer van deze tijd om enkel die verhalen te vertellen, en daar komt de tv-serie Modern love om de hoek kijken. Wij vertellen ook andere, uit het leven gegrepen, verhalen, zoals een boy-meets-boy lovestory. Of ‘mijn’ verhaal, waarin een man en vrouw elkaar ontmoeten, het misschien ware liefde had kunnen zijn, maar ze geen happy end krijgen, omdat zij moet dealen met haar eigen issues, een bipolaire stoornis. Mensen met psychische aandoeningen waren voorheen nooit vertegenwoordigd in romantische verhalen. Maar willen we niet allemaal een liefdesverhaal zien waarin we onszelf herkennen? Modern love is bedoeld om iederéén te laten dromen en hoop te geven.”

“Er zijn zoveel meer liefdesverhalen dan boy-meets-girl”


Lees ook: Deze wijze carrièrelessen maken je productiever en creatiever

Happy endings bestaan alleen in films 

“Ik geloof niet in een happy end, dat bestaat alleen in romantische films. In het echte leven heb je bijna nooit die perfecte partner, waarmee alles alleen maar goed is. Liefde is een continu proces van ups en downs. Net als het leven zelf, en dat maakt het juist zo interessant. Mijn personage Lexi in Modern love heeft een hoopvol einde, maar zit op dat moment ook nog midden in haar eigen reis. Ze moet eerst meer liefde voor zichzelf vinden, dat is misschien wel haar belangrijkste love story. Ik geloof dat elke relatie die je hebt in je leven belangrijk is. Ook als hij of zij toch niet de ware blijkt te zijn, brengt elke liefdeservaring je dichter bij wie jij bent, omdat je elke keer weer dingen leert over jezelf.”

“Stop met die Instagramperfectie en toon je ware ik”

Er zijn geen taboe-onderwerpen

“Mensen zeggen dat ze het dapper vinden dat ik onderwerpen als bipolariteit of vruchtbaarheidsproblemen (Anne vertelde op haar Instagram dat ze moeilijk zwanger raakte, red.) bespreekbaar maak. Maar voor mij is dat vanzelfsprekend. Ik snap niet waarom die onderwerpen taboe zijn. Ik ben niet opgegroeid met regels over hoe ik me moest gedragen. Mijn ouders hebben me ook nooit specifiek als meisje opgevoed. Niet dat ze genderneutraal waren, maar ze dachten gewoon niet in bepaalde hokjes. Ik ben opgegroeid in een vrije omgeving, vooral emotioneel gezien, waarin alles bespreekbaar was. Daarom hoef ik ook geen credits voor mijn openheid. Het zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn; niemand mag de mond gesnoerd worden over zulke belangrijke onderwerpen.”

Benieuwd naar de rest van haar levens- én liefdeslessen? Je leest het nu in het december issue van Marie Claire. 

Bron: Jill Waas | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook