5 Tips voor minder stress op het werk

Haal diep adem en relax.

Lees ook

Je kent het wel; elke dag heb je weer te maken met je competitieve collega’s en je dominante baas. Je staat continu op scherp, maar je goede ideeën worden steeds afgewezen. Hoe leer je van je professionele fouten? Je dagelijkse taken op het werk kunnen uitdagend en stressvol zijn. Daarom vijf tips die eventueel kunnen helpen, zodat je minder gestresst naar je werk gaat. 

1. Stop met het denken voor iemand anders 

Een veelvoorkomende struggle. Zelfs als we ervan overtuigd zijn dat we weten wat er in iemands hoofd afspeelt, hebben we het vaak mis. Voor iemand anders denken heeft geen zin en je eigen hoofd draait daardoor ook overuren. Stoppen, dus! 

Lees ook: Zo kom je je werkdag makkelijker door

2. Denk eerst na, voordat je iets zegt 

Makkelijker gezegd, dan gedaan. Maar word je bewust van je innerlijke zelf – de instinctieve reacties die onze voorouders in leven hielden, zijn vandaag de dag niet altijd nuttig. Haal diep adem en kalmeer. Je zult betere keuzes maken. 

3. Omdenken 


Keer kritiek om in iets positiefs. Je hoeft jezelf niet altijd te verdedigen tegen degene die jou kritiek geeft. Leer er van en doe er juist iets mee. 

4. Zie je baas als een klant

Vergeet niet dat je baas je ook nodig heeft. Doe net alsof het een klant is, manage je taken en houd een gezonde afstand. 

5. Niemand merkt het 

Als je een fout maakt, zullen de meeste mensen het niet eens merken. Een fout is meestal ook op te lossen. En vergeet niet dat je ook maar gewoon een mens bent. Take it easy! 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: The Devil Wears Prada

Laatste nieuws

Zie ook