Dit is wat de plek van je acné je vertelt over je gezondheid

Aha!

Lees ook

Hormonen, voeding, slechte hygiëne, stress of een onderliggend probleem, zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot een acné uitbraak op een bepaalde plaats. Ja, ook nog steeds op oudere leeftijd. En één van de plaatsen waar je lichaam zich ontdoet van giftige stoffen, ziektes en spanningen is doormiddel van haar grootste orgaan – de huid. Een nieuwe methode genaamd face mapping vindt de juiste behandeling tegen acné doormiddel van de plek op je gezicht waar het zich bevindt. 

Dermatoloog

Maar voordat je naar de spiegel rent en je begint te onderzoeken, is het belangrijk om te weten dat niet alle vormen van acné kunnen worden genezen door simpelweg af te zien van slechte gewoonten.  Raadpleeg dan een dermatoloog om de beste behandeling voor jou te bepalen.

Toch is face mapping een geweldige start om mee te beginnen. Dit zijn de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Lees ook: Dit is wat je ogen je proberen te vertellen over je gezondheid

Voorhoofd

Als je vaak hoeden of mutsen draagt, kan de wrijving van de stof de oorzaak zijn. De acne kan ook het gevolg zijn van het gebruik van haarverzorgingsproducten, zoals conditioners of leave-in behandelingen die de poriën rond de haarlijn kunnen verstoppen.

Een andere mogelijke boosdoener is stress. Als je bijvoorbeeld een grote presentatie hebt die eraan komt, is het misschien een goed idee om acne behandelingen zoals salicylzuur in je routine op te nemen. En om te voorkomen dat het nog erger wordt, is het beter om chips en snoep te laten liggen – hoewel je ook gewoon moet kunnen genieten van de lekkere dingen in het leven.

Neus

Je neus is verbonden met je hart. Het minderen van vlees en gekruid eten kan het aantal uitbraken verminderen. Ruil deze etenswaren in voor voedingsmiddelen die “goede vetten” bevatten, zoals noten, avocado’s, vis of lijnzaad. Aangezien je neus vol zit met verwijde poriën, is het goed om te controleren of je make-up niet over datum is.


Tussen de wenkbrauwen 

Dit is de zone waar voedselallergieën het eerste opduiken. Lactose-intolerantie is een mogelijke factor, net als een dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn, zoals fastfood. Als je je wenkbrauwen laat waxen, behandel dan de tussenliggende zone met salicylzuur om te voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt en er ingegroeide haren ontstaan.

Wangen

Wanneer heb je voor het laatst je telefoon of make-up borstels schoongemaakt? Als je op dit gebied last hebt van uitbraken, is het misschien tijd om ze allemaal een goede reiniging te geven. 

Kin en kaaklijn

Dit kan een teken zijn dat je hormonen niet in balans zijn. Terwijl hormonale veranderingen onvermijdelijk zijn, kun je het effect wél verminderen. Drink voldoende water, slaap minimaal zeven uur, eet bladgroenten en houd je huid zo schoon mogelijk. 

Oren

Omdat dit gebied wordt geassocieerd met je nieren, kan een uitbraak een direct gevolg zijn van uitdroging. Drink veel water en vermijd koolzuurhoudende en cafeïne houdende dranken.

Bron: Teen Vogue | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook