8 Redenen waarom single zijn tijdens kerst geweldig is

Trek die champagne maar open.

Lees ook

Single = eenzaam? Nee hoor. Single zijn heeft heel veel voordelen. Juíst met kerst. Trek de champagne maar open, want hier lees je 8 redenen waarom je het single zijn deze maand moet vieren.

8 Redenen

1. Je hoeft geen cadeaus te kopen voor schoonfamilie
Waar je eigenlijk toch niets mee hebt. Als je het zo bekijkt, bespaar je dus geld. Met die eindejaarbonus betekent dat dus dat je jezelf mooi kunt verwennen. 

2. En je hoeft dus ook geen gedicht te schrijven
Over iemand die je nooit ziet. Altijd een awkward moment. Je weet eigenlijk niks te vertellen over je lootje dus je googled je rot naar zinnen die rijmen. “De kerstman zat te denken, wat hij Harry zou schenken. Pak maar snel uit, de buit. Wijn, iemand?”

3. Je hoeft niet naar kerstfeestjes waar je geen zin in hebt
Want die van je eigen familie zijn het allerbest. Maar die van de schoonfamilie en dat huisfeest van een oude bekende van jouw vriend zijn geen klap aan. Plus je hoeft geen dingen te doen waar je of geen zin in hebt of heel slecht in ben. We noemen spelletjes spelen, zingen rondom de piano of sleetje rijden.

4. En dus hoef je ook niet met verre tantes en ooms van de man te kletsen
Over koetjes en kalfjes. Een (single) collega vertelt: “Ik ging voor het eerst mee naar het kerstdiner van mijn vriend. Ik had bijna alle tantes en ooms gehad totdat er nog een tante binnen kwam lopen. Mijn hart stond stil. Dit was mijn Nederlandse docent van vroeger: ‘de heks’. Het werd een nogal ongemakkelijk gesprek. Want naast dat ik haar een heks vond, vond ze mij vooral een irritante leerling”.

5. Je hoeft niet te koken
Geen úren kookboeken doorbladeren. Geen nieuw servies aanschaffen (want je mist altijd een wijnglas of botermes). Geen woeste poetspartij. Geen rommel in de keuken. Geen afwas. Wat een verademing. Jij kunt gewoon met pizza, rode wijn en Love Actually op de bank ploffen.

6. Niet koken betekent ook geen boodschappen doen (want in de koelkast van mams ligt genoeg)
En dat is een godsgeschenk. Hysterische huisvrouwen, botsende winkelwagens, krijsende kinderen, lege schappen. Een horreur.

7. Je kunt zonder enige gêne foute kerstalbums beluisteren (en meeblèren)
Taylor Swift, Mariah Carey, NSYNC (ja, ook zij hadden een kerstalbum). Én you can dance like nobody’s watching.

8. Je hebt geen overvolle agenda
Met de auto voor een kerstontbijt naar Maastricht, vervolgens door naar Groningen voor een ‘late brunch’, verder naar Amsterdam voor het kerstdiner om te eindigen in Rotterdam voor spellen en een borrel. Ver-moei-end.

Bron: Marie Claire | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook