8 Dagelijkse gewoontes die jou succesvoller kunnen maken

Aha.

Lees ook

Werk, liefde, vrienden, familie. Soms lijkt het onmogelijk om alles in balans te houden. Maar sommige succesvolle vrouwen hebben het allemaal onder controle. Daarom 8 tips die zij dagelijks toepassen en die jou wellicht een stukje verder kunnen brengen. 

1. Positieve mentaliteit

Als je wakker wordt, heb dan even een ik-momentje. Bedenk bijvoorbeeld wat je intenties voor de dag zijn of schrijf in de ochtend een paar minuten iets op in een boekje. Zo verbind je je eerst met jezelf, voordat je je focust op de rest. 

Lees ook: 6 Redenen waarom je je werk niet leuk vindt

2. Communicatie 

Het is van belang om het vertrouwen te winnen van de mensen die een belangrijke rol kunnen spelen in je succes. Plan gezamenlijke momenten met je team in, maak een koffiepraatje of doe een drankje na werk.

3. Eerste stap

Creëer kansen en wacht niet totdat iemand jou een kans aanbiedt. Als je iets graag wilt, werk er hard voor en ga ervoor. 

4. Lijstjes

Schrijf je taken en doelen op. Hierdoor blijf je gefocust en houd je je verantwoordelijkheden overzichtelijk. 


5. Blijf flexibel (letterlijk)

We weten allemaal dat bewegen goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid is. Maar wist je dat bijvoorbeeld yoga stress en angst kan verminderen? Wat weer een voordeel op werk kan zijn. 

6. Voorbereiden op het ergste

Met positief denken kom je een heel eind. Maar wanneer je bijvoorbeeld een nieuw project hebt, probeer dan eens te denken aan het ergste scenario. Hierdoor krijg je misschien inzichten wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen. Daarnaast kan het ook helpen om met teleurstellingen om te gaan. 

7. Blijf verbonden 

Het kan moeilijk zijn om werk en privé in balans te houden. En vooral als je het enorm druk hebt op werk, kan het voorkomen dat je weinig vrije tijd hebt. Laat af en toe wat van je horen. Een klein gebaar neemt maar een paar seconden in beslag. 

8. Vergelijk je niet met anderen 

Door jezelf continu te vergelijken met anderen, kan je vertrouwen een stuk naar beneden zakken. Jij bent jij en niet iemand anders. Erken je eigen successen en weet waar je goed in bent. En stop met jezelf vergelijken met anderen, dat gaat je niet verder brengen. 

Bron: Marie Claire US | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook