doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Híer schaamt Linda de Mol zich voor

Dit bekent de presentatrice.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Híer schaamt Linda de Mol zich voor

Linda de Mol vindt het soms lastig dat ze veel meer te besteden heeft dan de gemiddelde Nederlander. "Ik heb rijkdomschaamte", bekent de presentatrice in de decembereditie van LINDA.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Hard werken

Die schaamte wordt nog eens versterkt omdat ze "ook nog eens ontzettend leuk werk" heeft. "Als je nou neurochirurg bent en je hebt tien jaar gestudeerd, vind ik het niet zo gek als je een goed salaris verdient, maar ik heb toch ook gewoon heel veel mazzel. Ik werk wel hard hoor, maar ja, er zijn zo véél mensen die hard werken."

Lees ook: Taylor Swift krijgt allereerste 'Woman of the Decade Award'

Druk

Met haar 55 jaar loopt Linda naar eigen zeggen inmiddels tegen allerlei dingen aan. Ze heeft nog geen last van ouderdomskwaaltjes al slaapt ze bijvoorbeeld "niet zo best".

"Shoots voor films of programma’s die tot drie uur ’s nachts duren trek ik niet meer, dan ben ik de dag daarna echt een gebakje. En nog zoiets: vroeger had ik een geheugen als een ijzeren pot, ik hoefde een tekst maar twee keer te lezen en dan zat-ie erin. Heb ik ook niet meer."

Linda kan daarnaast ook niet goed alleen zijn. Een avond gaat nog wel, maar daarna wordt de presentatrice "een beetje downig". "Ik ben sowieso een zorger. Als er mensen komen eten vind ik het gezellig om de tafel mooi te dekken en van tevoren te denken: o, die houdt van asperges, dan haal ik die. Dat zit gewoon in mijn bloed."

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');