5 Dingen die koppels met een gezonde relatie nooit doen

Niet meer doen.

Lees ook

Hoewel elke relatie anders is, schijnen er een paar dingen te zijn die koppels, die in een gezonde relatie zitten, nooit doen. Ondanks dat ze het misschien wel zouden willen. Lees mee! 

1. Oude koeien uit de sloot halen

Ruzies en discussies die jullie in het verleden hebben gehad, zijn als het goed is uitgesproken. Laat het hier dan ook bij. Ondanks dat dit je misschien enorm gekwetst heeft, is het een no-go om dit weer naar boven te halen. Het belemmerd de groei van je relatie en je haalt oude wonden open. 

Lees ook: Waarom we ons aangetrokken voelen tot iemand die hard to get speelt

2. Geen oprechte verontschuldiging 

“Het spijt me, maar jij…”, is geen oprechte verontschuldiging. Leer dit ’trucje’ dan ook af, want het zorgt voor een schuld spelletje. Ben je gekwetst door je partner? Confronteer ze er dan direct mee. Waardoor je partner je ook beter begrijpt. Heb jij je partner gekwetst? Sta dan ook open voor zijn/haar feedback en doe er iets mee. 

3. Je partner de schuld geven


Als je elkaar alleen maar beledigd en alleen maar negatief kunt zijn, is het misschien tijd om na te denken in wat voor een relatie jullie zitten. Koppels in een gezonde relatie motiveren elkaar en zijn positief ingesteld. Want: je gelooft in hem of haar. 

4. Je praat slecht over je partner tegenover anderen

Natuurlijk, als je partner je ergens mee gekwetst heeft of als je advies wilt hebben, kan het goed zijn om erover te praten met een van je beste vrienden. Maar als je continu slecht praat over je partner, creëer je een slecht imago, waardoor je vrienden je partner straks niet meer aardig vinden. Gewoon niet doen. 

5. Je bent afhankelijk van je partner 

Een goede relatie is gebaseerd op twee onafhankelijke mensen die van elkaar houden. Jullie praten over elkaars dromen, doelen en soms moet je compromissen sluiten. Maar zorg ervoor dat je leven nooit alleen nog maar draait om een persoon die je ook gewoon weer kan verlaten. Dat is niet gezond. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook